Η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν

0


un-climate-change
Νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια μετά τη νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία οι αρχαίοι πληθυσμοί που έκαιγαν τα δάση χιλιάδες χρόνια πριν προκειμένου να δημιουργήσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή.

Σε έκθεση που συνέταξαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Βιρτζίνια και της Βαλτιμόρης υποστηρίζουν ότι στην αρχαιότητα οι άνθρωποι κατάστρεφαν την πενταπλάσια δασική έκταση από εκείνη που πρακτικά χρειάζονταν να καλλιεργήσουν για να επιβιώσουν.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, σήμερα ο κάθε αγρότης καλλιεργεί εκτάσεις τουλάχιστον κατά 90% μικρότερες σε σχέση με τους προγόνους του, χωρίς αυτό να σημαίνει μείωση της σοδειάς.

Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, Γουίλιαμ Ρούντιμαν, υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι πληθυσμοί έκαιγαν τα δάση, φύτευαν τους σπόρους σε εκτάσεις γεμάτες στάχτες και όταν τα εδάφη παρήκμαζαν τότε έκαιγαν νέες περιοχές.

«Χρησιμοποιούσαν πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις για καλλιέργεια καθώς δεν γνώριζαν πώς να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή και εξάλλου είχαν πολλά δάση για να κάψουν. Ενδέχεται άθελά τους να άλλαξαν το κλίμα», τόνισε ο κ. Ρούντιμαν.

Στο παρελθόν ο κ. Ρούντιμαν είχε δημοσιεύσει ένα βιβλίο όπου παρουσίαζε τη θεωρία του σχετικά με την αφετηρία της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια οι άνθρωποι ξεκίνησαν να αλλάζουν το κλίμα απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον 7.000 χρόνια πριν.

Η συγκεκριμένη θεωρία προκάλεσε αντιδράσεις, δεδομένου ότι οι περισσότεροι επιστήμονες αποδίδουν την κλιματική αλλαγή στη βιομηχανική επανάσταση.

Νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια μετά τη νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία οι αρχαίοι πληθυσμοί που έκαιγαν τα δάση χιλιάδες χρόνια πριν προκειμένου να δημιουργήσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή.

Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Δημοσίευση: Αυγούστου 18, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator