Νεκρός ο πιλότος του πυροσβεστικού PZL

1


Mt. San Miguel is on fire.  San Diego County w...

Τραγικό δυστύχημα πάνω από τις φλόγες: Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου PZL (Πετζετέλ) κατέπεσε στις 12.45, δύο μίλια δυτικά του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο χειριστής. Το αεροσκάφος συμμετείχε σε επιχείρηση πυρόσβεσης στην περιοχή Κατελιός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος κατέβηκε σε πολύ χαμηλό ύψος, στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε σπίτι που βρισκόταν στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι τροχοί του να μπερδευτούν σε εναέρια καλώδια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το PZL κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε ξενοδοχείο.

Η Πολεμική Αεροπορία διερευνά τα αίτια της πτώσης.

Δύο Πετζετέλ είχαν απογειωθεί για να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ αμφότερα έχουν έδρα στην Κεφαλονιά.

Συλλυπητήρια Καραμανλή

"Θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου, τη θλίψη όλων μας, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφος, την ώρα που με αυταπάρνηση εκτελούσε το δύσκολο καθήκον του", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Τα πυροσβεστικά PZL

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι μονοκινητήρια ελικοφόρα πολωνικής κατασκευής. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 η χώρα μας προμηθεύτηκε 30 PZL και υπηρετούν στην 359 ΜΑΕΔΥ, με αποστολή την πυρόσβεση, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρουν μέχρι και 2.500 λίτρα υγρού φορτίου.
Επιμέλεια: Έλλη Κομνηνού
news24|7
Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 27, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νεκρός ο πιλότος του πυροσβεστικού PZL"
Ανώνυμος είπε...

τα πετζετελ δεν ειναι πυροσβεστικα, ειναι ψεκαστικα. οι αλητες που τα βαφτισαν πυροσβεστικα θα πληρωσουν για το θανατο του πατερα?????


27 Αυγούστου 2009 στις 3:23 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator