Αυτοκίνητο για... "μεθυσμένους"

0


LOS ANGELES - APRIL 24:  A retro style Toyota ...
Νέα εποχή στην οδηγική ασφάλεια φιλοδοξεί να προσφέρει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota που ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα σύστημα, το οποίο με το που θα ανιχνεύει υψηλά επίπεδα αλκοόλ στον οδηγό, θα κλειδώνει αυτομάτως το όχημα.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα θα μπορεί να αναλύει την εκπνοή και σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ο οδηγός έχει καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ απ΄όσο πρέπει, είτε θα τον προειδοποιεί, είτε θα κλειδώνει τη μηχανή του αυτοκινήτου.

Η Toyota κάνει ήδη δοκιμές σε συνεργασία με την συνδεδεμένη εταιρία παραγωγής φορτηγών Hino Μotors και σε πρώτη φάση θα εγκαταστήσει το νέο σύστημα σε επιλεγμένα φορτηγά και σε άλλα οχήματα που προορίζονται για το «στόλο» διαφόρων επιχειρήσεων και κρατικών υπηρεσιών.

Παρόμοιο σύστημα αναπτύσσει και η εταιρεία Nissan, ενώ στις ΗΠΑ πρόσφατα ορισμένες πολιτείες ψήφισαν νομοθεσία που απαιτεί από όσους πιάστηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι, να εγκαταστήσουν στα οχήματά τους τέτοιες συσκευές.
Μοιράσου το στο Facebook
Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 02, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτοκίνητο για... "μεθυσμένους""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator