Έβαλαν ρευματολήπτη πίσω από το αριστερό αυτί για να τροφοδοτήσει την ...υδραυλική αντλία που φορτίζεται από κινητό!
Δέκα ώρες διήρκεσε η τοποθέτηση μιας μόνιμης τεχνητής ρομποτικής καρδιάς σε ένα αγόρι 15 ετών στην Ιταλία.
Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια απόπειρα τοποθέτησης τεχνιτής καρδιάς σε άνθρωπο, αφού μέχρι τώρα οι καρδιολόγοι τοποθετούσαν προσωρινά τεχνιτές καρδιές σε ενήλικους ασθενείς.
Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια απόπειρα τοποθέτησης τεχνιτής καρδιάς σε άνθρωπο, αφού μέχρι τώρα οι καρδιολόγοι τοποθετούσαν προσωρινά τεχνιτές καρδιές σε ενήλικους ασθενείς.
Η σπάνια ασθένεια του 15χρονου ανάγκασε τους καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου Παίδων «Μπαμπίνο Τζέσου» της Ρώμης, με επικεφαλής τον δρα Αντόνιο Αμοντέο, να πάρουν το ρίσκο για να γλιτώσουν το παιδί από βέβαιο θάνατο.
Ο 15χρονος υπέφερε από ένα σπάνιο μυικό σύνδρομο που καθιστούσε αδύνατη την αναμονή για μεταμόσχευση φυσιολογικής καρδιάς.
Η τεχνητή καρδιά έχει πλάτος τεσσάρων εκατοστών και ζυγίζει 400 γραμμάρια.
Αν όλα πάνε καλά, το παιδί αναμένεται να ζήσει 20 - 25 χρόνια φυσιολογικής ζωής με την τεχνητή καρδιά. Η συσκευή είναι ουσιαστικά μια ηλεκτρικά ενεργοποιούμενη υδραυλική αντλία, τοποθετημένη μέσα στον θώρακα η οποία τροφοδοτείται από ένα ρευματολήπτη που βρίσκεται πίσω από το αριστερό αυτί.
Ο ρευματολήπτης συνδέεται με μια μπαταρία που είναι στερεωμένη στη ζώνη του ασθενούς και φορτίζεται τη νύχτα από ένα κινητό τηλέφωνο.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2010 - Κατηγορία: ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.