ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ : ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

0


kelaris5 ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ : ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΈνα μεταφορικό μέσο οικολογικό, αναπτυξιακό, γρήγορο και ασφαλές που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και εξέθρεψε ελπίδες για μία σωστή και αξιοβίωτη ανάπτυξη στην πυκνοκατοικημένη περιοχή των ακτών της βόρειας Πελοποννήσου, απαξιώνεται συστηματικά προκαλώντας την αγανάκτηση των επιβατών.
Ως χρήστης του προαστιακού δύο φορές την εβδομάδα όλα αυτά τα χρόνια, διαπιστώνω ότι καθημερινά όλο και περισσότερο υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες και οι υποδομές αυτού του σημαντικού έργου.
Συγκεκριμένα:
Εδώ και τρεις μήνες οι κυλιόμενες σκάλες στο σταθμό της Δουκίσης Πλακεντίας, δεν λειτουργούν. Στον τερματικό σταθμό Κιάτου που εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες που στην συνέχεια επιβιβάζονται σε πούλμαν του ΟΣΕ με προορισμό την Πάτρα, μεταφέρουν με δυσκολία από τις σκάλες τις αποσκευές τους όταν βρέχει γιατί ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί και οι επιβάτες ταλαιπωρούνται τρομερά, ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τον πλημμυρισμένο διάδρομο προφανώς από πρόβλημα του αποχετευτικού. Σε μια περίπτωση μάλιστα ο σταθμάρχης δεν γνώριζε το πρόβλημα του ανελκυστήρα!!
Όλα σχεδόν τα στέγαστρα των σταθμών με τις βροχές τρέχουν. Σε μία αμαξοστοιχία, μία πόρτα εδώ και μήνες δεν ανοίγει! Τα γκράφιτι που έχουν κατακλύσει εξωτερικά τα βαγόνια φθάνουν μέχρι το επάνω μέρος των γυάλινων παραθύρων και ο επιβάτης δεν έχει καμία ορατότητα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει! Τελευταία τα γκράφιτι κατακλύζουν το εσωτερικό των βαγονιών ακόμα και τα καθίσματα!!
Αρκετά καθίσματα είναι κατεστραμμένα και δεν χρησιμοποιούνται ούτε επισκευάζονται.
Τα πάρκινγκ των σταθμών δεν «πρασίνισαν» ποτέ γιατί τα 200.000 ευρώ που είχαν διατεθεί από το πρόγραμμα τα άρπαξαν τα τρωκτικά και ήδη μετά την καταγγελία που έκανε ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το θέμα έφθασε στη Δικαιοσύνη.
Τα ρολόγια που τοποθετήθηκαν από κατασκευής στους σταθμούς ποτέ δεν λειτούργησαν! Γιατί άραγε;
Τα αγόρασαν απλά και μόνο για να αρπάξουν κάποιοι τις προμήθειες;
Όλα τα παραπάνω άραγε είναι υπόψη της Διοίκησης της Εταιρίας; Και αν είναι γιατί δεν δίνει τις δέουσες λύσεις; Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την απαξίωση αυτή. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν όλα αυτά;
Επέβαλλαν αύξηση του εισιτηρίου 50% για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες αλλά και ο άσχετος περί τα οικονομικά γνωρίζει ότι οι μαύρες τρύπες δεν κλείνουν με την αύξηση των εσόδων αλλά με τη χρηστή διαχείριση. Παρακαλούμε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να ασκήσει για τα παραπάνω σχετικό έλεγχο.
Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Share/Save/Bookmark
Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ : ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator