Έχει ο θεός... (όχι πάντα) - Στη φυλακή ο Εφραίμ

1


Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου.

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο ηγούμενος Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο. Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2011

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχει ο θεός... (όχι πάντα) - Στη φυλακή ο Εφραίμ"
Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν να γράψω πως είμαι υπέρ του γέροντα Εφραίμ. Αν πάμε αναλογικά τότε δεν υπάρχει ποινή για τους πολιτικούς που έχουν κάνει τις απίστευτες αδικίες και συνεχίζουν να κυβερνούν!

Όμως δε μου άρεσε καθόλου το γεγονός που τόσο ο ίδιος όσο και ο βοηθός του μοναχός Αρσένιος αφέθηκαν ελεύθεροι με συνολική εγγύηση σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ!!!
Αυτό δε σκανδαλίζει; Ακόμα το γεγονός πως στο δικαστήριο ο γέροντας Εφραίμ δεν είχε κάποιον απλό δικηγόρο αλλά, όπως διάβασα στα νέα, είχε ολόκληρη ομάδα νομικών πανεπιστημιακών καθηγητών!!!
Συγνώμη αλλά τι είναι αυτά τώρα;
Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και στις μέρες μας που μπαίνουν φυλακή για χρέη ελάχιστων ευρώ, και τώρα εγώ σα μοναχός να δίνω μισό εκατομμύριο σχεδόν για εγγύηση;
Είναι ανήκουστα αυτά τα πράγματα. Μπορεί και αυτή ακριβώς η συμπεριφορά να εξόργισε τους δικαστές και να διέταξαν την κράτησή του. Συγνώμη, αλλά που βρήκαν τόσες χιλιάδες ευρώ; Υπόψιν πως οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μοναστηριού είναι δεσμευμένοι εδώ και χρόνια λόγω αυτής της υπόθεσης.

Το καλύτερο θα ήταν να μην είχαν δώσει καμία εγγύηση και να είχαν πάει φυλακή. Έτσι κι αλλιώς μήπως έχουν μάθει στις ανέσεις; Μήπως είχαν γυναίκες και αμάξια και διασκεδάσεις και βίλες και πισίνες;

Διαφωνώ όμως με τη διαταγή για προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ. Πιθανό να είναι όλα αυτά πολιτικά παιχνίδια. Δε ξέρω. Πάντως πάνω από τα μισά χρήματα του μοναστηριού πάνε σε αγαθοεργίες, καθώς έχει κάνει μοναδικό έργο η μονή Βατοπαιδίου, στηρίζει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες οικογένειες, και τα υπόλοιπα έσοδα πάνε για τις καθημερινές τους ανάγκες, και σίγουρα κάποια μένουν πάντα στην τράπεζα, στους λογαριασμούς που έχουν δεσμευτεί όμως εδώ και χρόνια. Έτσι θα βοηθούσε πολύ προς τα έξω εάν δεν έδιναν την εγγύηση τόσων εκατοντάδων ευρώ και εάν δεν είχαν τόσους δικηγόρους υπεράσπισης.
Υπάρχουν βέβαια και οι δωρεές, και οι πλούσιοι δωρητές και ίσως κάποιοι εύποροι, να ενήργησαν από μόνοι τους, και να έδωσαν αυτή την εγγύηση. Το ίδιο μπορεί να έγινε και με την νομική ομάδα υποστήριξης τους γέροντα. Δε ξέρω.

Γι' αυτό όμως επειδή δε ξέρουμε τελικά τι έχει συμβεί ας προσευχόμαστε να τον στηρίζει ο Θεός τον γέροντα Εφραίμ και ας τον θυμόμαστε στην προσευχή μας. Η προσευχή είναι αυτή που βοηθά αυτή τη στιγμή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Να είστε πάντα καλά.
Ένας συχνός αναγνώστης του parakato.gr


23 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:02 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator