Γερμανικά νούμερα και ένας Θρύλος!

0



Οι Γερμανοί ως συνήθως, έτσι και χτες, δεν αποδείχτηκαν φίλοι. Αποδείχτηκαν όμως φοβερά νούμερα...Μόλις ενημερώθηκαν στο ημίχρονο για το 2-0 του Ολυμπιακού και ότι ουσιαστικά ότι κι έκαναν μένανε εκτός συνέχειας Champions League μπήκαν προκλητικά αδιάφοροι στο 2ο ημίχρονο κόντρα στη Μαρσέιγ και μόνο που δεν σκόραραν στο τέρμα τους.
Το αποκορύφωμα της παρωδίας ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς όπου το υπέρ τους 2-1 μετατράπηκε ως διά μαγείας σε 2-3 και η Μαρσέιγ πέρασε αβαβά στους 16 του θεσμού. Συγχαρητήρια! Έγινε το χατίρι σου Μεσιέ Πλατινί...
Τη συνέχεια τη ξέρουμε πλέον όλοι. Ο Ολυμπιακός, παρ’ ότι συνέτριψε τη Άρσεναλ μέσα στο Καραισκάκη με 3-1 χάνοντας πληθώρα ευκαιριών για ευρύτερο σκορ,και παρ' ότι συγκέντρωσε 9 βαθμούς ρίχνοντας τριάρες, εντέλει έμεινε εκτός συνέχεια του θεσμού και αποδέχθηκε τη μοίρα του, συμβιβαζόμενος απλά με τους 32 του Europa League. Διόλου ευκαταφρόνητο αλλά και ξεροκόματο.
Το ανάθεμα στη Ντόρτμουντ δεν βοηθά σε τίποτα. Η πρόκριση δυστυχώς χάθηκε στο πρώτο ματς που ο Ολυμπιακός κατέβηκε χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια του.
Οι ερυθρόλευκοι έχασαν εντέλει μια πρόκριση που άξιζαν, όπως δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη και ο  ίδιος ο Αρσέν Βενγκέρ. Κέρδισαν ωστόσο τη διεθνή αναγνώριση και πάνω απ’ όλα έκαναν περήφανο  το κόσμο αυτής της ομάδας.
Περήφανο γιατί ο Ολυμπιακός τη τελευταία δεκαετία έχει καταφέρει να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη συνέπεια από οποιονδήποτε άλλο ελληνικό σύλλογο σε όποια ευρωπαϊκή διοργάνωση κι αν συμμετείχε. Βάλτε κάτω μόνο τις προκρίσεις.
Περήφανο για το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που έπαιξε φέτος απέναντι και στις τρεις πανίσχυρες κατά τα άλλα ομάδες του ομίλου ανεξαρτήτως έδρας, πράγμα πρωτοφανές για ελληνική ομάδα.
Κι όμως ο καλύτερος και ποιοτικότερος εκπρόσωπος που είχαμε ποτέ στην Ευρώπη και που κατάφερε και έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού, δεν έμεινε και εκτός Ευρώπης. Το Europa League κρύβει άλλες συγκινήσεις. Αλίμονο αν κανείς το υποτιμήσει. 
Ίσα ίσα, εκεί παίκτες και  Βαλβέρδε θα δείξουν τι υπέρβαση μπορούν τελικά να κάνουν φέτος στην Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ένα. Η ομάδα του Ερνέστο και του Πειραιά φαίνεται να πείσμωσε και να πιστεύει…
Υ.Γ. Δικαίωση για όλους όσους πίστεψαν εξ' αρχής στο ταλέντο του ανθρώπου που ψηφίστηκε man of match στο επίσημο site της uefa και που επάξια δείχνει να καθιερώνεται. Το όνομα αυτού: Γιάννης Μανιάτης!
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 08, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γερμανικά νούμερα και ένας Θρύλος!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator