ΗΘΙΚΗ και ΑΡΙΘΜΟΙ

0



του Γιώργου Γκίνη

Κάθε πρόοδος στο ηθικό επίπεδο δεν μπορεί παρά να είναι αντιστρόφως ανάλογη προς την ικανότητα που έχουν η δύναμη κι ο αριθμός να καθορίζουν τα πεπρωμένα μας. (Οδυσσέας Ελύτης)


Μεσημέρι Κυριακής, μέρα ξεκούρασης για πολλούς, και η σκέψη γυροφέρνει…


Ποιος είμαι, τι κάνω, που πάω, τι θέλω, τι περιμένω, ζω, δεν ζω; Τι γίνετε γύρω μου, Ελλάδα, φτώχεια, χρεοκοπία, γιορτές, σχολείο, προβλήματα, κομπίνες, λαμόγια, φοροδιαφυγή, χρέος, τούνελ, φως στην άκρη του, αισιοδοξία, τρόικα, Βατοπέδι ή Βατοπαίδι, Φώτα, Εφραίμ, Παπούλιας, αποδοκιμασίες, αγαπούλα πούλα, ομορφάντρα μουουουου, μέτρα, κι άλλα μέτρα, νούμερα κάθε λογής, αριθμοί, αριθμοί, αριθμοί…


Δύο – τρία χρόνια σκληρή λιτότητα, 300τόσα δις το χρέος, τόσο το έλλειμμα, τόσο τα speeds, τόσο τα cds, τόσο το χαράτσι, κάτω 15% ή 25% οι μισθοί, τόση η περικοπή σε κείνο, τόση η αύξηση της ΔΕΗ, τόσα χρόνια ακόμα για να βγούμε στις αγορές, 3,5 δις έξω απ’ τους στόχους για το 2011, 85% η πληρότητα εκεί στα χιονοδρομικά, τόσο κάτω από πέρσι η σύνταξη, το εφάπαξ, τόσο πάνω οι αντικειμενικές, τόσα είσπραξη από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, τόσων αυτοκινήτων κατατέθηκαν οι πινακίδες, τόσες μέρες παράταση της προθεσμίας για το ένα, ποια μέτρα, τι μέτρα και σταθμά, νούμερα, πράξεις, αριθμοί, ατέλειωτοι αριθμοί, και πάλι απ’ την αρχή.


Μια τρέλα, μια σκέτη τρέλα!!! Προς τι όλα αυτά; για ποιους; για ποιο λόγο, από ποιους;


Τελικά, αυτό που έχει πει ο μεγάλος μας ποιητής, δείχνει ποιοι είμαστε και προς τα πού βαδίζουμε!!! 

ΗΘΙΚΗ υποχρέωσή μας να γυρίσουμε την πλάτη μας σε όλους αυτούς που μας βλέπουν μόνο και μόνο ως αριθμούς στην ανηθικότητά τους !!!
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 08, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΗΘΙΚΗ και ΑΡΙΘΜΟΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator