Η παιδαγωγική αξία της (χαμένης) τιμωρίας...

0


Στο δημοτικό, όταν παίζαμε κρυφτό και κάποιο παιδάκι έκανε ζαβολιές, στον επόμενο γύρο παιχνιδιού δεν έπαιζε μέχρι να σταματήσει να μας κλέβει. Έτσι, καθόταν για λίγη ώρα μόνο του στη γωνία και καταλάβαινε πως όταν κάνεις ζαβολιές οδηγείσαι σε αυτή την άσχημη μοναχική κατάσταση και δεν ξανάκανε κάτι.
Στη σημερινή Ελλάδα επικρατεί η ατιμωρησία. Δεν υπάρχει κανένας μεγαλοαπατεώνας που να τιμωρείται. Υπάρχουν χιλιάδες σωστοί νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Υπάρχουν δεκάδες αρχές που δεν τιμωρούν κανέναν πέρα από κάποιον άτυχο χωρίς βύσμα. Μπορείς να κλέβεις, να φοροδιαφεύγεις, να ανοίγεις επιχειρήσεις και να τις κλείνεις αφήνοντας απλήρωτους και χρέη, μπορείς ακόμα και να σκοτώνεις.    
Η σημερινή ελληνική κοινωνία διδάσκει πως ο κακός την γλυτώνει πάντα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πέρυσι σε πολλές εκθέσεις παιδιών δημοτικού, παιδικός ήρωας ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης!! Ένας άνθρωπος που γλυτώνει πάντα από τους αστυνομικούς που τον κυνηγάνε,συνεχίζοντας να βοηθά τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τσέπη του!!Ο Μάκης είναι ένας παιδικός ήρωας που αντί να τιμωρηθεί για την παρανομία του, συνεχίζει να παραδειγματίζει πως μπορείς να κάνεις ό,τι παρανομία θέλεις αρκεί να ξεφεύγεις με sic τρόπο! Και έτσι η κοινωνία περνάει το λάθος μήνυμα. Γίνε πλούσιος μεγαλοαπατεώνας αρκεί να μη σε πιάσουν!!
Οι πολιτικοί πριν τις εκλογές παίρνουν λεφτά από επιχειρηματίες.Προφανώς  δεν τα γυρίζουν πίσω με τόκο. Απλά χρωστάνε πολιτικές χάρες. Όταν έρθει η ώρα θα βοηθήσουν μια απευθείας ανάθεση σε κατασκευαστική, θα αγοράσουν συγκεκριμένα αεροπλάνα, θα καλύψουν το πλοίο που "τυχαία" βυθίστηκε, θα αφήσουν ένα υπερχρεωμένο Μ.Μ.Ε να μην πληρώνει κτλ. 
Αρα ακόμα και εδώ βλέπουμε πως κάποιοι αγοράζουν την ατιμωρησία τους. Πότε πήγε φυλακή κάποιος γνωστός μεγαλοοφειλέτης? Ακόμα και ο Λάκης Γαβαλάς βγήκε σε ένα βράδυ από τη φυλακή προφανώς κρατώντας στο χέρι κάποιους διάσημους λόγω οργίων που ήταν παρών!Σε ανάλογη περίπτωση, για πολύ μικρότερο χρέος, θα ήταν στη φυλακή για μέρες-μήνες κάποιο ανθρωπάκι του θεού..
Η ατιμωρησία είναι τόσο προβεβλημένη που σε λίγο θα διδάσκεται στα σχολεία. Πως να κλέβεις, βιάζεις, κοροϊδεύεις, δέρνεις κτλ, χωρίς να τιμωρείσαι! Κεφάλαιο 1: να έχεις οικονομικές-σεξουαλικές συναλλαγές με κάποιον που κατέχει θέση, μετά εκβιάζεις και όλα γίνονται πιο εύκολα.
Η Ελλάδα έκανε επί μια 25ετία είδωλα τους ξεφτίλες. Έκανε είδωλα στα σχολεία τους κλέφτες, τους ξεπεσμένους δον ζουαν, τους ομοφυλόφιλους σχεδιαστές μόδας που ζουν στη χλιδή, τους ωραίους αλλά ανεπάγγελτους, τα μοντέλα βιζιτούδες, τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Και όλοι αυτοί φυσικά, έχουν το δικαίωμα της πλήρους ατιμωρησίας!!!
Η τιμωρία έχει την παιδαγωγική αξία να τιμωρεί ώστε να μην ξανακάνει κάτι ο ένοχος, αλλά πέρα από αυτό έχει την σπουδαία ικανότητα να παραδειγματίζει τον επόμενο που θα σκεφτεί παρόμοια,ώστε τελικα να μην πραγματοποιήσει την παράνομη σκέψη του!
Ποιος θα έκλεβε το κράτος αν έβλεπε τον προηγούμενο που το έκανε φυλακή? Ποιος δεν θα έκοβε απόδειξη αν ο διπλανός του που δεν έκοψε πλήρωνε δυσβάστακτο πρόστιμο? Ποιος θα λαδωνόταν?
Η χώρα δεν τιμωρεί ποτέ κανέναν. Γιαυτό τώρα ήρθε η ώρα και τιμωρείται και η ίδια. Και μαζί με αυτήν τιμωρούνται και άνθρωποι που δεν ακολούθησαν το εύκολο μονοπάτι της διαφθοράς.
Η διαφθορά έγινε ιδεολογία και η ατιμωρησία έγινε θρησκεία.
 Όμως όλες οι ψεύτικες ιδέες και θρησκείες είναι σαν τις πυγολαμπίδες. Φέγγουν μονάχα τη νύχτα...
Καλό μας ξημέρωμα...
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 15, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η παιδαγωγική αξία της (χαμένης) τιμωρίας..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator