Μειώνεται η αποχή, οι πολίτες αποφάσισαν να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα

0


Σ
ε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά στις δύο τελευταίες, τόσο της Pulse, όσο και της Public Issue, παρατηρείται το εξής αξιοπρόσεκτο φαινόμενο. Αφενός έχουμε δραστική μείωση της αποχής και του λευκού και του άκυρου, αφετέρου έχουμε μείωση (αντί αύξησης) των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ταυτόχρονα έχουμε περισσότερα κόμματα, που δείχνουν τάσεις να μπουν στη Βουλή.


Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει. Ότι οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που ήταν αηδιασμένοι και απομακρυσμένοι από το πολιτικό σύστημα, αποφάσισαν να επανακάμψουν μαζικά και... να το διαλύσουν με τους ίδιους τους όρους του συστήματος. Δηλαδή αποφάσισαν να επιστρέψουν και με την ψήφο τους να συντρίψουν τον θεατρικό δικομματισμό, στέλνοντας στην τεφροδόχο τους υπεύθυνους της καταστροφής, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Μακάρι αυτή η λογική να επικρατήσει μέχρι το τέλος και να μην παρασυρθεί ο κόσμος από τα καθεστωτικά ΜΜ"Ε" ή από ψεύτικα διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», καθώς και από τα δίκτυα κομματικής πατρωνίας, μήπως τελικά και μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά ενός σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.



Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/03/blog-post_4346.html#ixzz1pJgz0TVL
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μειώνεται η αποχή, οι πολίτες αποφάσισαν να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator