Ατέλειωτο τσιμπούσι

0


    Είπαν οι Γερμανοί «λαδώσαμε γιατί στην Ελλάδα δεν γινόταν καμία δουλειά χωρίς λάδωμα. Η μίζα ήταν 8 με 10% περίπου, μισά μισά σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες». Τι να απαντήσουμε; Ότι μας είπαν «έλα παππού, να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου»; Ποιός δεν το ήξερε αυτό στην Ελλάδα, από την στιγμή της ενηλικίωσης του; Όμως τόσα χρόνια το σύστημα και τα κόμματα εξουσίας έλεγαν «εντάξει· υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί· μην τα ισοπεδώνουμε όλα». Τώρα τι θα μας πουν; Ότι μόνο η Φέροσταλ πλήρωσε τον Ακη και η Ζήμενς τον Μαντέλη; Δηλαδή μίζες πλήρωναν μόνο οι κολοσσοί, ενώ όλες οι άλλες προμήθειες γίνονταν με έντιμο τρόπο; Αν η πανίσχυρη Ζήμενς έπρεπε να πληρώσει την τσογλαναρία των πολιτικών και των μανδαρίνων 10%, ο μανάβης και ο χασάπης που προμηθεύουν στρατόπεδα, πόσα δίνουν; ¨Η μήπως μόνο στον τομέα της άμυνας γίνονταν αυτά; Υπάρχει έστω ένα δημόσιο έργο, μία προμήθεια, μία «μελέτη», μία διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων, που δεν είναι βουτηγμένα στην βρώμα; Υπάρχει μία επιχορήγηση από Ε.Ε., από την οποία δεν πήραν το μερίδιο του λέοντος οι μανδαρίνοι και οι «μελετητές»;
    Γέμισε η χώρα «αυτοδημιούργητους» με τζιπάρες και βιλάρες και 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία. Πως προσπαθούν ακόμη και σήμερα να μετριάσουν τις εντυπώσεις; Λένε «δεν είναι όλα αυτά τα χρήματα παράνομα»… Σωστά· μόνο τα 599 δις είναι βρώμικα (λέω εγώ)· και προφανώς έχω δίκιο, γιατί αν τα χρήματα δεν είναι βρώμικα, τότε θα δηλώνονταν. Πόσοι δηλώνουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό; Η Ελβετία είναι ένας από τους πολλούς προορισμούς και πλέον όχι ο πιο ελκυστικός για το βρώμικο χρήμα, συνεπώς το βρώμικο χρήμα, που βγήκε από την Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο από τα 600 δις, ακόμα και αν μπορούν να δικαιολογηθούν 100 -200 δις από τις Ελβετικές καταθέσεις.
Αλλωστε διαφορετικά δεν θα έβγαιναν και τα νούμερα για δεκαετίες άγριο φαγοπότι. Αυτό που ξέρουμε καλά όλοι πλέον, είναι ότι δεν υπήρξε ούτε μία δουλειά, ούτε ένα διαγωνισμός αδιάβλητος. 
    Πάνε τώρα να την σκαπουλάρουν οι εκατοντάδες πολιτικοί και οι δεκάδες χιλιάδες υπηρεσιακοί παράγοντες, δίνοντας στην πυρά μόνο την συμμορία του Ακη και τον φυγάδα Μαντέλη. Μα με τον Ακη βρε αδέλφια, δεν κλείνουν ούτε οι δύο τρείς υποθέσεις που βγήκαν στην φόρα. Εδώ έχουμε και λέμε ότι η συμμορία του Ακη πήρε καμιά εικοσιπενταριά εκατομμύρια (και εικάζουμε για άλλα τόσα) συμπεριλαμβανομένης της μίζας για τους πυραύλους, για τα άρματα, για τα αεροπλάνα. Όταν μόνο τα υποβρύχια ήταν δουλειά του 1 δις, μόνο για αυτά η μίζα δεν ήταν 80 με 100 εκατομμύρια; Από αυτά έχουν εντοπισθεί μόνο 3 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα (δηλαδή 2,5 εκατομμύρια ευρώ) στην συμμορία του Ακη.
Αν υποθέσουμε, ότι τα εικαζόμενα 25 εκατομμύρια αφορούν στο σύνολο τους τα υποβρύχια, φτάνουμε στα 25- 27 εκατομμύρια. Δηλαδή ούτε καν η μίζα των πολιτικών για τα υποβρύχια δεν έχει εντοπισθεί στο σύνολο της. Οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες (για το συγκεκριμένο σκάνδαλο) που σύμφωνα με τους αριθμούς έχουν πάρει τουλάχιστον άλλα 15 εκατομμύρια, ποιοι είναι; Πολύ δύσκολο να το βρούμε, ε;
    Οι Γερμανοί είπαν καθαρά «μισά μισά οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες». Οι «υπηρεσιακοί» παράγοντες στα εξοπλιστικά σκάνδαλα ποιοι ήσαν; Οι καθαρίστριες του ΓΕΕΘΑ, ή οι άκαπνοι «στρατηγοί»; Θυμάμαι σεβάσμιους στρατηγούς και ναυάρχους, που έλεγαν, ότι δεν χρειαζόμαστε μεγάλες μονάδες (υποβρύχια, φρεγάτες) στο ναυτικό, δηλαδή εύκολους και πανάκριβους στόχους. Αντί γι αυτά πρότειναν (σωστά πιστεύω) την πλήρη πυραυλική και αντιπυραυλική οχύρωση όλων των νησιών και έναν μεγάλο στόλο από μικρά ταχύπλοα (πυραυλάκατους, τορπιλάκατους) κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά ναυπηγεία. Δεν εισακούστηκαν· αντίθετα σε όλες τις επιτροπές επικράτησαν εκείνοι οι «ειδικοί», που έθαψαν την Ελληνική πολεμική βιομηχανία. Πολύ δύσκολο να τους βρούμε, ε;
    Κι όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα από την τιμωρία των ενόχων. Ολόκληροι μηχανισμοί συγκάλυψης (κοινοβουλευτικοί, δημοσιογραφικοί, δικαστικοί) έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της «τιμής», όσων δεν την έχουν. Π.χ. η μεγαλοδημοσιογράφος της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ (και του ΔΟΛ) η οποία είναι ταυτόχρονα δημόσια κατήγορος της συμμορίας του Ακη και δημόσια συνήγορος της συμμορίας του Εφραίμ, τον οποίο υπερασπίζεται με το ευφυολόγημα της πορδής, ότι η επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου δεν καθόρισε το ύψος της ζημίας του κράτους… Θα σου πω εγώ κυρά Γιάννα μου πόσα. Οσα ακριβώς κάνουν τα ακίνητα που υφάρπαξε από το δημόσιο, γιατί και η λίμνη (με την οποία τα αντάλλαξε) του δημοσίου ήταν. Εσύ μπορείς να μου πείς τι δουλειά είχε ο άγιος, που υπερασπίζεσαι, με το μίασμα τον Ακη, γιατί αν δεν το πρόσεξες υπάρχουν και μεταξύ τους αγοροπωλησίες.
Επίσης μήπως ξέρεις, γιατί έδιωξαν από την Κύπρο, τον άγιο ευνοούμενο του αγίου Πούτιν;
Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Απριλίου 29, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ατέλειωτο τσιμπούσι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator