Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000. Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα. Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τραγούδι:Αλέξης Παρχαρίδης (Καμπάνα του Πόντου, μοιρολόι).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Αφιερωμένο το βίντεο, στην Τουρκολάγνα θολοκουλτουριάρα, της Δημοκρατικής Αριστεράς, την Ρεπούση.
Όταν ο πρόεδρος της βουλής, ζήτησε από τους βουλευτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων της γενοντονίας των Ποντίων, αποχώρησε από την αίθουσα..!!!
Να την χαίρεσαι Κουβέλη!!!
Αααρε σκαμπίλια που θέλουν μερικοί σε αυτή τη χώρα για να συνέλθουν!!!
19 Μαΐου 2012 στις 7:43 μ.μ.
Είναι το ίδιο ζωντόβολο, που στα βιβλία ιστορίας της 6ης δημοτικού, έγραφε ότι στην καταστροφή της Σμύρνης ''υπήρξε συνωστισμός'' στην προβλήτα...!! Αυτό θεώρησε σημαντικό να αναφέρει από εκείνη την ημέρα, αυτό το ζώον που έγινε και βουλευτής!!!
19 Μαΐου 2012 στις 8:00 μ.μ.
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.