Τι ψηφίζεις αν δεν ψηφίσεις ;;;‏

0


Με την αιτιολογία ότι το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο (λες και δεν ήταν πάντα έτσι), πολλοί Έλληνες αποστρέφονται τις εκλογές, και δεν ψηφίζουν. 

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, και αφού βγουν πάλι οι ίδιοι και κάνουν πάλι τα ίδια και χειρότερα, αυτοί που δεν ψήφισαν συνηθίζουν να λένε: "Εγώ δεν φταίω, τουλάχιστον δεν τους ψήφισα!", άλλοι ακόμα βρίζουν αυτούς που τους ψήφισαν, νομίζοντας ότι δεν ευθύνονται για το αποτέλεσμα. 

Παρακάτω θα σας αποδείξω μαθηματικά ποιόν ψηφίζει κάποιος ο οποίος δεν ψηφίζει: 

Έστω ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από 1000 φηφοφόρους: 

400 ΝΔ, 350 ΠΑΣΟΚ, 150 ΚΚΕ και 100 τα άλλα κόμματα. 

Εάν ψηφίσουν όλοι , τότε το αποτέλεσμα θα είναι : 

40% ΝΔ (400/1000), 35% (350/1000) ΠΑΣΟΚ ,15% ΚΚΕ (150/1000) και 10% (100/1000) τα άλλα κόμματα. 

Εάν δεν ψηφίσει ένας από κάθε παράταξη, τότε σαν αποτέλεσμα θα έχουμε: 

399 ΝΔ, 349 ΠΑΣΟΚ, 149 ΚΚΕ και 99 τα άλλα κόμματα, άρα θα έχουμε και τα εξής ποσοστά: 

40,06%ΝΔ (399/996) (+0.06%), 35,04%ΠΑΣΟΚ (+0.04%), 14.96%KKE (-0.04%) και τα λοιπά 9,94% (-0,06%). 

Αν κάνετε το ίδιο παράδειγμα με περισσότερους να μην ψηφίζουν, θα δείτε ότι μεγαλώνει δραματικά η αύξηση των ποσοστών των κομμάτων εξουσίας, και μικραίνει το ποσοστό των μικρών κομμάτων. 

Αποτέλεσμα: όσο μεγαλώνει η αποχή, τόσο πιο δυνατά γίνονται τα κόμματα που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. 

Άρα, αυτοί που δεν ψηφίζουν επηρεάζουν το αποτέλεσμα υπέρ των μεγάλων κομμάτων! 

Στο εκλογικό μας σύστημα επηρεάζουμε το αποτέλεσμα είτε ψηφίζοντας είτε μην ψηφίζοντας, οπότε την επόμενη φορά σκεφτείτε καλά πριν δεν ψηφίσετε, εκτός βέβαια και αν θέλετε να βοηθήσετε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να πάρουν αυτοδυναμία παρά τα χαμηλά ποσοστά σε σχέση με το παρελθόν, και μετά να το παίζετε "αγανακτισμένος" ή "ανεξάρτητος" επαναστάτης στους φίλους σας.
Δημοσίευση: Μαΐου 05, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι ψηφίζεις αν δεν ψηφίσεις ;;;‏"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator