ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΟΠΠ ( ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ )

ΣΧΕΤ: Αρ.Πρωτ. 1215/22-2-2012/ΥΠ.Π.Π/Γ.Γ.Π.Π

Την Παρασκευή 01-06-2012 και ώρα 11.00, στην αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό, με θέμα τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, που μπορεί να προκληθούν κατά τη φετινή θερινή περίοδο από Καύσωνες ή Δασικές Πυρκαγιές .

Η παρουσία των εκπροσώπων των Δήμων κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΩΝ (ΝΟΜΟΣ 3955/Φ.Ε.Κ.89/20-04-2011 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ανακοινώνεται ότι:

Σας γνωστοποιούμε ότι το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών (Ν. 3955/2011) είναι ήδη σε λειτουργία και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minagric.gr) παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής.

Σας επισημαίνουμε ότι η τυχόν εγγραφή των ενδιαφερομένων εμπόρων στα κλαδικά Μητρώα, δεν αναιρεί την υποχρέωση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.

Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος έμπορος είναι εγγεγραμμένος σε αντίστοιχο Κλαδικό Μητρώο, αυτό θα καταχωρείται σε ειδικό πεδίο της αίτησης στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.

Κατά συνέπεια, η εγγραφή στα Κλαδικά Μητρώα, εφόσον αυτή επιβάλλεται, εξακολουθεί να ισχύει και ανανεώνεται, όπως και στο παρελθόν, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωτική και η εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.

Η εγγραφή στο τηρούμενο μητρώο των καταστημάτων εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων δεν αναιρεί την υποχρέωση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με την με αριθ. 150559/2011 (ΦΕΚ1440/B΄/2012) KYA “Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού” και την τροποποίηση αυτής με αριθ. 110424/2012 (ΦΕΚ1190/B΄/2012) ΚΥΑ, η προθεσμία είναι αποκλειστικά μέχρι τις 16−6−2012 και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

(ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΗΨΗΣ-ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ
[δηλ. από γεώτρηση – πηγάδι – λίμνη - πηγή – χείμαρρο κ.α.]
μικρότερη από 25.000m3)

1. Αίτηση κατάθεσης φακέλου του ενδιαφερόμενου ή νόμιμου εκπροσώπου του (με εξουσιοδότηση).*

2. Αίτηση - δήλωση (παράρτημα ΙΙ της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 110424/2012 ΦΕΚ1190/Β/11-04-2012) του ενδιαφερόμενου με γνήσιο της υπογραφής.*

3. Τεχνικά χαρακτηριστικά έργου (παράρτημα ΙV της ΚΥΑ με αριθμ. οικ.110424/2012 ΦΕΚ1190/Β/11-04-2012).*

4. Αντίγραφο νόμιμου τίτλου ή άλλη πράξη από την οποία προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο γίνεται η χρήση του νερού, δυνάμει εμπράγματης ή ενοχικής σχέσης όπως: i) συμβολαιογραφικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας, ii) συμφωνητικό μίσθωσης, iii) απόφαση έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση, iv) απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε περίπτωση χαρακτηρισμού έκτασης ως πλέον άγονης.

5. Απόσπασμα χάρτη (1:5.000) ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή ψηφιακή απεικόνιση με την ακριβή θέση του έργου υδροληψίας (Χ,Ψ,Ζ) και τη θέση του τέλους του δικτύου, σε προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87 (εις διπλούν).

(Το παραπάνω απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη εκδίδεται από αρμόδιο μελετητή η παρέχεται δωρεάν από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
στην Διεύθυνση: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx)

6. Αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, όπως αντίγραφο σχετικής απόφασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης νερού, αντίγραφο παλαιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας δημόσιας αρχής. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται κανένα από τα ανωτέρω αποδεικτικά, ο ενδιαφερόμενος δύναται να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της υδροληψίας και η μη ύπαρξη κανενός από τα ανωτέρω αποδεικτικά.

* ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ 1,2,3 ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

[Όλες οι αιτήσεις θα κατατίθενται με όλα τα δικαιολογητικά εις διπλούν, σε δύο φακέλους με λάστιχο]

Όσον αφορά την περιβαλλοντική Έκθεση όπου προβλέπεται για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με την υπηρεσίας μας.

Πληροφορίες παρέχονται από τους:
Γαστουνιώτης Ιωάννης: 2741360711
Καραμπίνης Κωνσταντίνος: 2741360712
Βρεττός Βενάρδος: 2741360680

O ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΓΑΣΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator