Ο Σταύρος Λέκκος από το Κάτω Διμηνιό το 1ο Βραβείο εξοικονόμησης ενέργειας στην Ευρώπη

0


Ο Σταύρος Λέκκος από το Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, κρίθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μέσα από 8.393 νοικοκυριά που πήραν μέρος.

Ο ίδιος, έλαβε τα εξής μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας:

Νυχτερινό τιμολόγιο, λαμπτήρες εξοικονόμησης, πλυντήριο χαμηλής κατανάλωσης, κουζίνα με επαγωγικές εστίες, διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και αεροστεγάνωση ξύλινων κουφωμάτων, ενεργειακό τζάκι λέβητα και ηλιακό θερμοσίφωνα συνδεδεμένο και με το πλυντήριο.

Το αποτέλεσμα ήταν μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά 2.643kWh, μείωση αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα κατά 7431 kg, μείωση εξόδων 1.420 ευρώ, καθώς και θέρμανση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αισθητά βελτιωμένη θερμική άνεση.

Στο πλαίσιο της διάκρισής του, ο Εθνικός Πρωταθλητής θα λάβει ένα χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ και μια δωρεάν ενεργειακή επιθεώρηση του σπιτιού του.

Μικρές αλλαγές για μεγάλα κέρδη στο νοικοκυριό

Στην εκδήλωση απολογισμού και τη βράβευση των νικητών του ΠΕΞΕ, που πραγματοποιήθηκε από το WWF, έγινε εκτενής αναφορά από τον Δημήτρη Καραβέλλα, γενικό διευθυντή του WWF Ελλάς, για την εκστρατεία Eco2nomy του WWF, που προτείνει απλές καθημερινές λύσεις για κάθε οικογένεια, με σημαντικό όφελος για το πορτοφόλι του κάθε σπιτιού, αλλά και για το περιβάλλον.

Ο κ. Καραβέλλας επισήμανε πως η οικιακή εξοικονόμηση ενέργειας, εκτός από αναγκαία για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, μιας και ο κτιριακός τομέας στην Ελλάδα (με 4.000.000 κτήρια) ευθύνεται για το 36% των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και σχεδόν το 40% της κατανάλωσης ενέργειας, αποφέρει και οικονομικά οφέλη.

"Το κάθε νοικοκυριό μπορεί να μειώσει αισθητά τις δαπάνες του με μικρές αλλαγές, ενώ στην Ελλάδα δύναται να δημιουργηθούν 250.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι μια κατάσταση που όλοι κερδίζουν", κατέληξε ο κ. Καραβέλλας.
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Σταύρος Λέκκος από το Κάτω Διμηνιό το 1ο Βραβείο εξοικονόμησης ενέργειας στην Ευρώπη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator