"BLUES CARGO" και "DUSTBOWL" στο 4ο ZIRIA MUSIC FESTIVAL

0


BLUES CARGO

Ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά συγκροτήματα του ηλεκτρικού blues έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο φετινό φεστιβαλ.

Η ιστορία τους ξεκινάει σε μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα το 1984. Ο Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), που τότε έπαιζε με τους BLUES UNITED MUSICIANS, γνωρίζει τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για την blues έκφραση, φτιάχνουν τους JUKE BLUES.

Παίζουν σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και τζαμάρουν με άλλους μουσικούς, όταν συναντούν τον Στέλιο Γαβριηλίδη (τύμπανα) και αλλάζουν το όνομά τους σε BLUES MACHINE. Το 1987 μπαίνει στην παρέα και ο Στέλιος Ζούζουλας (κιθάρα), μέλος τότε των ATHENS BLUES BAND του Γιάννη Βεζύρη (Dr JOHN) και το νέο σχήμα βαφτίζεται BLUES CARGO.

Γεμάτοι μουσικές ανησυχίες, αρχίζουν να δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό blues και να πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις, παίζοντας στα γνωστά τότε live στέκια (Cafe Pallete, An Club, Kέντια κ.α.).

Στην πορεία του χρόνου, με τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και την επαρχία, αναγνωρίζονται σαν μια από τις πιο σημαντικές blues μπάντες της Αθήνας και διευρύνουν τον ορίζοντά τους συνοδεύοντας πολλούς καταξιωμένους αμερικάνους καλλιτέχνες του BLUES όπως:
LOUISIANA RED, BIG TIME SARAH, LURRIE BELL, ANGELA BROWN, U.P. WILSON, GUITAR SHORTY, EDDIE C. CAMPBELL, LEFTY DIZZ, BYTHER SMITH, LOVIE LEE, NELLIE “TIGER» TRAVIS, JEAN CAROLL, MAXINΕ HOWARD, JAN HARRINGTON, BLIND MISSISIPI MORRIS, SWEET BETTY, JIMMY MORELLO, JUKE. 
Ανοίγουν επίσης τις συναυλίες για τους: JOHN MAYAL BLUESBREAKERS, JOHN HAΜMOND, NICK GRAVENITES / JOHN CIPPOLINA BAND, BIG TOWN PLAYBOYS, FERNEST ARCENAUX & THE THUNDERS.

Στα 1993 κυκλοφορούν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους «First Delivery», με συνθέσεις του γκρουπ αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και κριτικές.

Το 2010 κυκλοφόρησε η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, «Delayed Delivery» που επίσης συγκεντρώνει άριστες κριτικές.

Οι BLUES CARGO παρουσιάζονται με την εξής σύνθεση:
Στέλιος Ζαφειρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), Γιώργος Λαγογιάννης ή Ορέστης Βαβίτσας (πλήκρα), Μπάμπης Τσιλιβίγκος ή Δημήτρης Ψάλτης (σαξόφωνο), Πέτρος Δακτυλίδης ή Στέλιος Γαβριηλίδης (τύμπανα).

Επίσημη Σελίδα


DUSTBOWL

Πέρυσι ήταν να εμφανισθούν στο φεστιβάλ, αλλά δεν έγινε δυνατό και μας έμεινε απωθημένο! Φέτος όμως ανεβαίνουν στο βουνό και το απωθημένο σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν.

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 στην Αθήνα και έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα έχοντας συγχρόνως μια συνεπή δισκογραφική παρουσία (ένα E.P. και 2 άλμπουμ σε 3χρόνια).
Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από την ανάμειξη πολλαπλών επιρροών όπως Americana και Alt. Country. Οι ίδιοι το ονομάζουν Freight Train Ramblin' Sound σαν ένα παραφρασμένο tag της Country μουσικής προσέγγισης και των πρώιμων Train "Boom-Chick-A-Boom" ρυθμών του Johnny Cash & The Tennessee Three.
Η μουσική ιστορία των Dustbowl ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική Αμερικάνικη μουσική παράδοση του παρελθόντος και στην πιο σύγχρονη εκδοχή της Americana κάτω όμως από ένα εντελώς προσωπικό πρίσμα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς απο τα άλμπουμ τους, απο τις δικές τους συνθέσεις και φυσικά από τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Μετά την επιστροφή του τραγουδιστή τους Big George (τον Μάρτιο του 2011 απο την Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου είναι και η γεννέτειρά του) η μπάντα αποφάσισε να παρουσιάσει ζωντανά ένα αφιέρωμα στον Johnny Cash, την μεγαλύτερη επιρροή τους.

Οι Dustbowl έχουν εμφανιστεί σε Gagarin, An Club, στο 13th Comics Festival της Vavel (Τεχνόπολις Γκάζι), Rodeo, After Dark, Planet Music, Μύγα, στο Country Music Festival στο Θέατρο Βράχων (με τον Ty Herdon - Nashville U.S.A.), Soul Stereo, Θέατρο Βράχων, Closer, Tiki, Fnac Γλυφάδα, The Mall Μαρούσι, White Boppin' Tower Rockabilly Festival στο Principal Θεσσαλονίκη, στην Photobienale 2010 στον Μύλο Θεσσαλονίκη, Stage Λάρισα, La Brasserie Ηράκλειο Κρήτης, Oz Αγρίνιο κλπ. Επίσης έχουν συμμετάσχει σε Φεστιβάλς κοινωνικού χαρακτήρα όπως στο 15 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 2010, "Ενα Καράβι για την Γάζα" στο Gagarin, "Live For Haiti" κ.α. 
Επίσης έχουν συνεργαστεί και εμφανιστεί ζωντανά με καλλιτέχνες όπως ο Steve Wynn (U.S.A.), οι Murder By Death (U.S.A.), οι Earthbound, οι Last Drive, η Sue Moreno (Holland) και στους δίσκους τους έχουν συμμετάσχει μουσικοί σαν τον Μανώλη Αγγελάκη (Illegal Operation), Alex K . (The Last Drive / The Earthbound), Phil Shoenfelt (U.K., Southern Cross / Fatal Shore), Jeremy Gluck (U.K., The Barracudas).

Τα μέλη της μπάντας 
Big George: Vocals
Lydia: Κόντρα - Double Bass / Vocals
Telecaster Nick: Telecaster Guitar
John Hardy: Acoustic & Steel Guitar The Shoeshine Boy: Drums

Internet sites 

Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""BLUES CARGO" και "DUSTBOWL" στο 4ο ZIRIA MUSIC FESTIVAL"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator