2η Κινηµατογραφική βραδιά στο Κιάτο µε την ταινία: «Τα ∆ελφινάκια του Αµβρακικού»

0




«Η ΜΗΚΩΝΗ», Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Σικυωνίων, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», οργανώνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 2012 την «2η Κινηματογραφική Βραδιά» στο Θεατράκι της Τραγάνας την Κυριακή 21 Αυγούστου 2012 και ώρα 9:15μ.μ. Θα προβληθούν οι σπουδαστικές ταινίες μικρού μήκους “Ο πειρασμός της γεύσης” της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη και “Ονείρων σύντροφοι” του Μανόλη Παπαχρήστου, καθώς και η ταινία μεγάλου μήκους “Δελφινάκια του Αμβρακικού” του Ντίνου Δημόπουλου και του Άγγελου Σιδεράτου, η οποία παραχωρήθηκε στην «Μεταμόρφωση» αφιλοκερδώς.

Η ‘ΜΗΚΩΝΗ’, με Πρόεδρο τον δημοσιογράφο Γιώργο Σταματόπουλο, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο να στηρίζει τους ανθρώπους με ταλέντο και όραμα να υπηρετούν την τέχνη και να παράγουν πολιτισμό που θα ανοίγει τις καρδιές μας, αγκάλιασε και φέτος την Κινηματογραφική Βραδιά της Μεταμόρφωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η 1η Κινηματογραφική Βραδιά εντάχθηκε πέρσι στα Σικυώνια 2011 με πρωτοβουλία της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη (καλ/κής δ/ντριας της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ). Προβλήθηκε τότε το έργο ντόπιων δημιουργών και αναγγέλθηκε ως στόχος η ενσωμάτωση μιας Κινηματογραφικής Βραδιάς στο θεσμό των ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ.

Η ‘ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ’ πρότεινε η φετινή εκδήλωση να οργανωθεί με τρόπο ώστε το Κιάτο να αποτελέσει τόπο συνάντησης και άλλων δημιουργών, πέραν των τοπικών, και παράλληλα να αναδειχθεί η σημασία της κινηματογραφικής παιδείας για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, υιοθετήθηκε η πρότασή της για την προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού», διακεκριμένης με επτά (7) Διεθνή Χρυσά Βραβεία. Πρόκειται για μια δραματική και ρομαντική ελληνική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντίνου Δημόπουλου, σε παραγωγή Αγγέλου Σιδεράτου και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στην ταινία, σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, δύο παιδιά περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα της τρυφερής ηλικίας τους, ανακαλύπτουν σιγά-σιγά το θαύμα του κόσμου. Ώσπου στο πρόσωπο ενός άλλου παιδιού, απόβλητου από την κοινωνία και τη ζωή, γνωρίζουν τη σκληρότητα των ‘μεγάλων’ που δεν συγχωρούν εύκολα τη διαφορά. Τα παιδιά αποφασίζουν να αντισταθούν. Μία ταινία επίκαιρη όσο ποτέ, που μιλάει για την αγάπη για τον διπλανό μας, που γκρεμίζει τα σύνορα και τις συμβατικότητες των καιρών μας.
Σημειώνεται ότι στην σπουδαστική ταινία της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη «Ο πειρασμός της γεύσης» θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους συμπολίτες μας από το Κιάτο Κώστα Ρέντα και Γιώργο Λούτα να δοκιμάζονται και να προσφέρουν το ερμηνευτικό ταλέντο τους και στον κινηματογράφο, δίπλα στον επαγγελματία ηθοποιό Τάκη Βογόπουλο (που ερμήνευσε τον Γιαννούλη Χαλεπά στην ταινία «Εγώ, ο Γιαννούλης Χαλεπάς», σκην. Στέλλα Αρκέντη). Στην ταινία δόθηκε επίσης η δυνατότητα στον Τάκη Καρδαρά από το Κιάτο, πτυχιούχο ειδικού αρμονίας ενορχήστρωσης και σπουδαστή στα τμήματα κλασικού πιάνου, αντίστιξης και σύγχρονης σύνθεσης, να γράψει το πρώτο του μουσικό θέμα για τον κινηματογράφο.
Διάρκεια ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 110 λεπτά
Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει ΣΥΖΗΤΗΣΗ με το κοινό, η οποία αποτελεί συστατικό στοιχείο της βραδιάς καθώς θα δημιουργήσει την απαραίτητη γνωριμία και επικοινωνία του κοινού με τους δημιουργούς, γεγονός που αποτελεί και στόχο της εκδήλωσης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Δημοσίευση: Αυγούστου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "2η Κινηµατογραφική βραδιά στο Κιάτο µε την ταινία: «Τα ∆ελφινάκια του Αµβρακικού»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator