Σαν πολλά ...όπλα δε μας κάνουν δώρο οι Αμερικάνοι; Γιατί άραγε;

0


Εξαιρετικό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Leon Panetta στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η αμερικανική προσφορά ολικών συστημάτων για στρατό ξηράς και αέρα ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια και η πρωτοβουλία ανήκει τώρα πια στην ελληνική πλευρά για την υλοποίησή της.

Η δωρεάν αμερικανική προσφορά έχει να κάνει με μια σειρά συστημάτων και όπως έγινε γνωστό αφορά, μεταξύ άλλων και την παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αριθμό των οποίων αποσύρει η αμερικανική Αεροπορία.

Εκτός όμως από τα 400 άρματα μάχης Μ1Α1 αλλά και τα μαχητικά F-15C/D η αμερικανική προσφορά περιλαμβάνει επιπλέον αεροπορικό υλικό αλλά και υλικό που αφορά τον στρατό ξηράς, καθώς επίσης 60 ελικόπτερα UH-60A/L.

Παράλληλα η αμερικανική προσφορά συμπληρώνεται από αριθμούς ΤΟΜΠ M 113 ITV, με αντιαρματικά βλήματα TOW, Τ/Θ οχήματα διοίκησης πυροβολικού M 577 αλλά και αμφίβια ΤΟΜΑ AAV-7A1, μεγάλος αριθμός των οποίων πρόκειται επίσης να αποσυρθεί από το σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σαν πολλά ...όπλα δε μας κάνουν δώρο οι Αμερικάνοι; Γιατί άραγε; "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator