Η θάλασσα μπορεί να κρύβει τις τροφές και τα φάρμακα του μέλλοντος! Οι επιστήμονες επιμένουν ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τους ωκεανούς από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη μόλυνση. Όπως εξηγούν, οι ελπίδες μας για πιο εξελιγμένες θεραπείες βρίσκονται στο βυθό τους.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μοριακής Βιολογίας Κρις Μπόουλερ που ειδικεύεται στους φωτοσυνθετικούς οργανισμούς, έχουμε πια στοιχεία που μάς κάνουν να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες της θαλάσσιας ζωής. Οπως λέει σε συνέντευξή του σε ιταλικό περιοδικό, στη θάλασσα υπάρχουν μικροοργανισμοί τους οποίους εξετάζουν οι επιστήμονες, παρατηρώντας τις αντιδράσεις τους και τη μοριακή τους δομή σε μικροσκόπια ώστε να ανακαλύψουν νέα συστατικά που μπορεί να αποδειχτούν ευεργετικά στη μάχη για τη βελτίωση της ζωής και της υγείας μας.
Οσον αφορά τα προϊόντα διατροφής και τα φάρμακα που περιέχουν ουσίες που προέρχονται από τη θάλασσα και βρίσκονται ήδη στο εμπόριο, ο καθηγητής Μπόουλερ δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ. Εξηγεί ότι τα φυτοβιολογικά προϊόντα που φτάνουν από τη θάλασσα είναι δικαίως τόσο δημοφιλή, μια και ποιοτικά είναι καλύτερα από αυτά που κατασκευάζονται σε διάφορες βιομηχανίες με τη χρήση χημικών ουσιών. Προσθέτει ότι η θάλασσα στο παρελθόν έχει προσφέρει πολλές φορές φάρμακα και τοξίνες που βοήθησαν σε έρευνες και θεραπείες. Επομένως, με την πλήρη γνώση της γενετικής ανάλυσης των «κατοίκων» της θάλασσας θα έχουμε μπροστά μας τεράστια ανάπτυξη σε θέματα διατροφής και υγείας.
Πιο αναλυτικά, στο βυθό ζουν παρασιτικά γιγάντιοι ευκαρυωτικοί ιοί σε ψάρια, οστρακοειδή και πλαγκτόν. Παρασιτούν δηλαδή σε οργανισμούς που δεν βρίσκονται τόσο μακριά από εμάς από πλευρά εξέλιξης. Οι επιστήμονες, λοιπόν, υποθέτουν ότι η αξιοποίηση των χαρακτηριστικών τους θα βοηθήσει στη γενετική θεραπεία, με την έννοια ότι θα χρησιμοποιούνται οι συγκεκριμένοι οργανισμοί ως μέσο μεταφοράς δεκάδων ή εκατομμυρίων γονιδίων, για την αντιμετώπιση τραυμάτων αλλά και ασθενειών! Αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά, ειδικά αν σκεφτούμε ότι προς το παρόν είναι εφικτή η μεταφορά μόνο ενός γονιδίου κάθε φορά!
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.