ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

0


Το κτήριο που βλέπετε έχει ιδιαίτερα μεγάλη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία. Είναι ένα από τα δύο σωζόμενα αριστουργήματα του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, Ernst (Ernestos) Moritz Theodor Ziller, 1837-1923). Συνολικά έιχαν κατασκευαστεί στην Σικυωνία τέσσερα κτήρια σε σχέδια του. Τα δύο έχουν κατεδαφιστεί και έχει μείνει αυτό στο οποίο σήμερα αναφερόμαστε, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σικυώνος και Δημοκρατίας κοντά στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Το άλλο βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Κύριλλου και θα το δείτε στο στο σχετικό άρθρο μας εδώ. Το κτήριο στο οποίο αναφερόμαστε σήμερα (Νοέμβριος 2012) αποφασίστηκε να συντηρηθεί και να διαμορφωθεί ως Πινακοθήκη. Το υπουργείο Πολιτισμού λοιπόν και η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σικυωνίων με έναν προϋπολογισμό 550.000,000€ ( μισό εκατομμύριο και κάτι ) ανέθεσαν σε έναν εργολάβο ,υποθέτω με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, να εκτελέσει τις εργασίες. 12/11/2012 η sikiona.gr κατέγραψε τις φωτογραφίες που βλέπετε. Το κτήριο άρχισε να υφίσταται την φθορά του χρόνου. Η εγκατάλειψη του είναι τόσο εμφανής που δεν χωρά δικαιολογία. Ένα πρόχειρο συρματόπλεγμα το "προστατεύει", τα σκουπίδια αυξάνονται, τα κηδειόσημα στην κολόνα της Δεη δίνουν τον τόνο και ο γλόμπος από πάνω, γυμνός στέλνει μηνύματα δυσαρέσκειας για την συνέπεια στην απαξίωση κάθε ιστορικού χώρου και μνημείου, των Αρμοδίων της Δημοτικής αρχής. Στις σκάλες πεταμένα διάφορα αντικείμενα, οι ρωγμές κάτω από τα ακροκέραμα, μέρα με την μέρα μεγαλώνουν. Ακόμα και στον κορμό κάθε μιας από τοις φοινικιές που, βρίσκονται στον περίβολο, έχει ριζώσει και από μια συκιά εξ αιτίας της τακτικής περιποίησης. 550.000,000€ πεταμένα; Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το χάλι και για την εγκατάλειψη; Αν κάποιος αρμόδιος θέλει να απαντήσει στα ερωτήματα ή να μας εξηγήσει οτιδήποτε αφορά ή υπονοεί το άρθρο ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε την απάντηση.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 15, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ; "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator