Τη μάθηση παιχνίδι κάνει ο καθηγητής Φυσικής Ηλίας Καλογήρου από την Ηλεία, που έχει βραβευτεί 3 φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Φυσικής με τα αυτοσχέδια πειράματα που παρουσιάζει.
Οι διακρίσεις του:
- 2011: Διάκριση για κατασκευή που δείχνει τη λειτουργία του ουράνιου τόξου.
Δείτε εδώ το πείραμά του: https://www.box.com/shared/1cb7e490e0a5af6f2d3b
- 2003: 1ο βραβείο για την αναπαράσταση του ανθρώπινου αυτιού.
- 2002: 10η θέση με την εργασία για τη μελέτη των κυματικών φαινομένων. Η καινοτομία ήταν τα απλά και οικονομικά υλικά που χρησιμοποίησε όπως π.χ. καλαμάκια από σουβλάκι. Το συνολικό κόστος ήταν 25 ευρώ όταν ανάλογες συσκευές κοστίζουν πάνω από 1.500 ευρώ.
Δείτε εδώ την εντυπωσιακή εργασία:
Ο κ. Καλογήρου έχει διδάξει αρκετά χρόνια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ηλείας, ενώ πλέον έχει πάρει ολική απόσπαση και εργάζεται ως υπεύθυνος στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) του νομού. Μιλώντας στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ αναφέρθηκε στη σημασία του να παρουσιάζεται η θεωρία με πράξη και πειράματα στα οποία «οι μαθητές απαντούν με ένα χαμόγελο όταν αρχίζεις και τους εξηγείς για το πώς λειτουργούν με φυσικό τρόπο τα φαινόμενα και αυτό το χαμόγελο είναι μια ελπίδα, μια δύναμη για να συνεχίσεις. Το χαμόγελο αυτό βέβαια δείχνει και μια ικανοποίηση ότι κατανοούν ορισμένα πράγματα και βέβαια επειδή παρουσιάζονται τα θέματα με εποπτικό τρόπο καλλιεργείται η φυσιολογική περιέργεια που έχουν οι μαθητές να ρωτάνε, να ερευνούν και να ανακαλύπτουν».
Δείτε εδώ οδηγίες για αυτοσχέδια πειράματα: http://www.scienceinschool.org/repository/docs/issue16_microscale.pdf http://www.scienceinschool.org/repository/docs/issue17_projectiles.pdf
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.