Η εξέγερση των πεινασμένων

0


Οι εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αλγερία, αν και διαφορετικές στα αίτια αλλά και τις αφορμές που τις προκάλεσαν, αποτελούν προάγγελους κοινωνικών εκρήξεων που αναμένονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Οι πρωτοφανείς αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων δεν μπορούν πλέον να απορροφηθούν από κοινωνίες που ζούσαν εδώ και δεκαετίες κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Ενώ όμως αρκετοί διεθνείς αναλυτές αποδίδουν τις εξελίξεις στην αυξημένη ζήτηση τροφίμων από την Ασία και τις καταστροφές στην παραγωγή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, φαίνεται πως αγνοούν το κερδοκσοπικό παιχνίδι που έχει στηθεί στην παγκόσμια αγορά.

Όπως συνέβει και το 2008, όταν παρατηρήθηκαν οι πρώτες σημαντικές εξεγέρσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη λόγω της αύξησης στις τιμές των τροφίμων, χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη τζογάρουν καθημερινά με την τύχη των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη.
thepressproject.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η εξέγερση των πεινασμένων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator