Ο κόσμος, το (μο)υνί και το χτένισμα…

0


Εδώ και περίπου 10 μέρες, είναι γνωστές σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας οι κινητοποιήσεις των αγροτών με διάφορες μορφές, όπως τουλάχιστον μας τις μεταφέρουν στις οθόνες μας οι «καλοί μας» δημοσιογράφοι από τα κανάλια που εργάζονται.

Βλέπουμε και διαβάζουμε για τα μπλόκα, τα τρακτέρ, τα αιτήματα, τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις προοπτικές που ανοίγουν ή κλείνουν, σε διάφορες περιοχές και νομούς της Ελλάδας.

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, για μια ακόμη φορά, αμέτοχη, διστακτική, παρακολουθεί από τον καναπέ τις διεκδικήσεις των ανθρώπων της υπαίθρου, για μια ακόμη φορά «δείχνει» να είναι ΚΑΙ είναι το καλό, υπάκουο, αγροτικό παιδί ΚΑΙ αυτής της κυβέρνησης (ή συγκυβέρνησης αν το θέλετε έτσι), όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια Πανελλαδικών αγροτικών διεκδικήσεων… 

Εντύπωση προκαλεί στην Αγροτική Κορινθιακή γνώμη, η είδηση για την χθεσινή μάζωξη μιας χούφτας αγροτών(;), μετά από κάλεσμα γνωστού ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΑ, σε γραφεία Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Ελπίζαμε και περιμέναμε πως θα είχε ως θέμα προετοιμασία για την άμεση συμμετοχή και της Κορινθίας στις κινητοποιήσεις. Αντί αυτού όμως, μαθαίνουμε πως σκοπός της συνάντησης αυτής χθες το απόγευμα στην περιοχή της Σικυώνας, ήταν (άκουσον – άκουσον!!!) η δημιουργία ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!

Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, διότι την στιγμή που οι συνάδελφοί μας σε όλη την χώρα είναι με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ στους δρόμους, αγωνίζονται και διεκδικούν, εμείς εδώ οι Κορίνθιοι, συντάσσουμε καταστατικά και προσωρινές επιτροπές για να …ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ Αγροτικούς Συλλόγους!!!

Πάντα λοιπόν στην πρωτοπορία του κατευνασμού, του εφησυχασμού και της μοιρολατρικής πορείας προς το τέλος μας…

Είναι αυτό που η λαϊκή σοφία με πολύ σαφήνεια διατύπωσε: «Εδώ ο κόσμος καίγετε, το (μο)υνί χτενίζετε» 

ΕΥΓΕ!!!

Γιώργος Γκίνης
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 06, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο κόσμος, το (μο)υνί και το χτένισμα… "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator