ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

0


Πριν τρία χρόνια είχαμε ενημερώσει με επιστολή μας τη Δημοτική Αρχή Κορίνθου για τα καυσαέρια που εκπέμπονται από νταλίκες που εξέρχονται από τα πλοία και περνούν κοντά στο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Κορίνθου, ότι είναι καρκινογόνα και ότι πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας.

Έρχεται για πρώτη φορά η Π.Ο.Υ. και προειδοποιεί ότι τα καυσαέρια από τους πετρελαιοκινητήρες των οχημάτων είναι καρκινογόνα, απόφαση που όπως λέει τα καθιστά εξ ίσου επικίνδυνα για την υγεία με το παθητικό κάπνισμα, τον αμίαντο, το αρσενικό και την υπεριώδη ακτινοβολία!!

Οι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον καρκίνο (MRC), ο οποίος υπάγεται στην Π.Ο.Υ. ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν πλέον «επαρκείς αποδείξεις» για τη σχέση των καυσαερίων πετρελαιοκινητήρων με την εμφάνιση καρκίνου των πνευμόνων και «περιορισμένες αποδείξεις» για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Κύριοι Δήμαρχοι της Κορίνθου, της Βόχας και του Κιάτου απαλλάξτε επιτέλους τους πολίτες από τις καρκινογόνες εκπομπές των νταλικών που πνίγουν τις πόλεις με τα καυσαέριά τους. Μπορείτε να πάρετε μέτρα.

Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελεί ΠΡΩΤΗ προτεραιότητά σας. 

Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator