ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Ρηματική διακοίνωση Τουρκίας στον ΟΗΕ - Απειλεί με πόλεμο για υφαλοκρηπίδα

0


Η Τουρκία πριν από λίγο προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.

Ουσιαστικά χαράζει την δική της ΑΟΖ επάνω στην δυνητική ελληνική και προειδοποιεί με πόλεμο σε περίπτωση που η Ελλάδα διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Kαι βέβαια η τοποθέτησή της αφορά και το Αιγαίο.

Τα παραπάνω σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013 και μόλις μία εβδομάδα με την σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια αμήχανη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο".

defencenet.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 13, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Ρηματική διακοίνωση Τουρκίας στον ΟΗΕ - Απειλεί με πόλεμο για υφαλοκρηπίδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator