Φόρος ανοησίας

0


Θυμάμαι την «επιχειρηματολογία» των «εκσυγχρονιστών» όταν η Βάσω Παπανδρέου μοίραζε άδειες καζίνο στους «επενδυτές». Με το ξιπασμένο υφάκι του «σοβαρού» αναλυτή των κυβερνητικών αποφάσεων, ευφυολογούσαν στα κανάλια με «απαξιωτικές» ατάκες του τύπου «το κράτος δεν θα κάνει τον γκρουπιέρη»!!! Εριχναν τον κόσμο στην παγίδα του τζόγου, ο οποίος έγινε εύκολα προσβάσιμος σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού και ταυτόχρονα ηθικολογούσαν με το θράσος του μαφιόζου «θρησκευόμενου οικογενειάρχη»…

Μόνοι τους αποφάσισαν να κάνουν τον τζόγο λαϊκό σπορ (και εφηβικό μάλιστα με τα σχέδια εγκατάστασης χιλιάδων κουλοχέρηδων ανά την επικράτεια) και οι ίδιοι «κατακεραύνωναν» με αυτές τις μα… όσους έλεγαν «ας κρατήσουν τουλάχιστον οι δήμοι και το κράτος το όφελος»!!! Με τέτοιες κουτοπονηριές παρέδωσαν στους ιδιώτες (και μάλιστα ξένους) τον μόνο φόρο που πληρώνεται οικιοθελώς από τους φορολογούμενους (τον τζόγο)!!! Βρίσκουν ηθικό να απεμπολήσουν από τα δημόσια έσοδα την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά και ταυτόχρονα να φορολογούν το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα!!!!!!

Όταν ο Μάρκο Πόλο στάλθηκε από τον Κουμπιλάι χαν στην Κίνα, για να εξετάσει, πως μία τόσο μεγάλη και πλούσια περιοχή αποδίδει τόσο ασήμαντους φόρους, διαπίστωσε την ροπή των Κινέζων στον τζόγο. Τότε ο Πόλο κατάργησε εντελώς τους φόρους στην Κίνα (αφού οι πονηροί Κινέζοι έκρυβαν τα χρυσαφικά και τα πλούσια ρούχα τους και φόραγαν κουρέλια, όταν εμφανίζονταν οι βάρβαροι, αλλά αφελείς Μογγόλοι φοροεισπράκτορες). Εφτιαξε την πρώτη ρουλέτα στην ιστορία και την εγκατέστησε στην πρωτεύουσα ως κρατικό μονοπώλιο. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γέμισε η Κίνα ρουλέτες και τα άδεια μπαούλα του Κουμπιλάι με χρυσάφι. Αλλά βέβαια ο Πόλο, που δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό του (και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα γι αυτό από τον χαν) δεν είχε το ηθικό ανάστημα των Ελλήνων πολιτικών… 

Την ίδια ακριβώς «επιχειρηματολογία» έχουν οι σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ. Συνεχίζουν να θεωρούν ανήθικη την νομή από το κράτος του φόρου ανοησίας και ηθική την φορολογική κατακρεούργηση του λαού. Να θυμίσω, ότι η ιδιωτικοποίηση προκηρύσσεται στο ύψος των κερδών δυόμισι ετών!!!!!!

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φόρος ανοησίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator