ΑΝΕΛΚΥΣΑΝ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ (video)

0


Πιθανόν να είναι η πρώτη ανέλκυση ναυαγίου στην περιοχή μας.

Το ρυμουλκό «ΑΡΤΕΜΙΣ V» που βυθίστηκε πριν λιγες μέρες στο δυστύχημα, που έχασε την ζωή του ο εξηνταπεντάχρονος καπετάνιος του, ανελκύστηκε σήμερα 3/3/2013 το απόγευμα.

Με την βοήθεια του πλωτού γερανού ΚΟΜΝΗΝΟΣ της εταιρίας ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΣ Α. Ε , με την συνδρομή της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε και με την βοήθεια του συμπολίτη μας ΦΩΤΗ ΧΩΡΕΜΗ, υπό την επίβλεψη του Λιμενάρχη Κιάτου Παναγιώτη Θελερίτη άρχισαν στις 14:00 οι εργασίες ανέλκυσης.

Ο Φώτης Χωρέμης με έμπειρο συνεργάτη του καταδύθηκαν και έδεσαν στον γερανό το ναυάγιο. Αφού έγινε πολλές φορές έλεγχος ασφάλειας της ανέλκυσης, άρχισαν οι προσπάθειες ανύψωσης του ναυαγίου.

Η πρώτη μετακίνηση του ναυαγίου προκάλεσε μικρή διαρροή των καυσίμων, που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία επί τόπου. Με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών, σιγά σιγά το ρυμουλκό ήρθε στην επιφάνεια και άρχισε η απάντληση υδάτων, ταυτόχρονα με τον καθαρισμό των διαρροών από την θάλασσα.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, σύντομα και το ρυμουλκό θα πάει στην έδρα του.

Το πρωτοφανές θέαμα για την πόλη του Κιάτου, παρακολούθησαν πλήθος συμπολιτών μας και αποτελεί θέμα συζήτησης ήδη. Το video και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι πλέον ιστορικό αρχείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ 100 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΔΩ...

Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΕΛΚΥΣΑΝ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator