Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Βρετανοί του Channel 4 για ρατσισμό - Ιδού τι έκαναν στους Έλληνες της Κύπρου (video)

0



Πάλι ανακάλυψαν "φασίστες" στην Ελλάδα οι Βρετανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, με ρεπορτάζ του Channel 4.

Αλλά επειδή ειδικά οι Βρετανοί έχουν στοχοποιήσει τον χώρο των εθνικών κομμάτων στην Ελλάδα ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες των Βρετανών στην Κύπρο κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων. Να θυμίσουμε ακόμα και ότι ο ίδιος ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε υποσχεθεί την ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο κατά τον Β'Π.Π. για να πάρει πίσω την υπόσχεσή του αμέσως μετά.

Ας δούμε το δραματοποιημενο ντοκιμαντέρ "Ο σταυραετός του Μάχαιρα" με τον τραγικό θάνατο του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Γρηγόρη Αυξεντίου, περικυκλωμένου από Βρετανούς σε μια τρύπα και την μάχη που έδωσε παίρνοντας μαζί του πολλούς αποικιοκράτες. Έτσι για να θυμούνται οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι ότι ένα κομμάτι ελληνικού χώματος ήταν απικία των Βρετανών και πως συμπεριφερόντουσαν οι Βρετανοί στους "εθνικιστές" Έλληνες της Κύπρου.

Το πρώτο βίντεο είναι παραγωγή του 7ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ. To δεύτερο είναι η αφήγηση όλης της μάχης και του αγώνα με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τα βρετανικά αρχεία.

Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Βρετανοί του Channel 4 για ρατσισμό - Ιδού τι έκαναν στους Έλληνες της Κύπρου (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator