Αυτή η διαδήλωση ήταν... χρυσή - «Εξόρυξη δε γίνεται μην τρέφεται ελπίδες. Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

0


Δεν είχε τη χρυσή "λάμψη" της "σκηνοθετημένης" και... αυθόρμητης συγκέντρωσης υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική αλλά τελικά μορφή δημοψηφίσματος. Τα διεθνή πρακτορεία Associated Press και AFP κάνουν λόγο για 15.000 διαδηλωτές που "πλημμύρισαν" τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και φωνάξαν ένα βροντερό όχι στην λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 11:30 το πρωί στην πλατεία του δημαρχείου στη Θεσσαλονίκη και από νωρίς έδειχνε ότι η συμμετοχή θα ήταν μαζική.


Τα λεωφορεία έφτασαν από τη Χαλκιδική, τα πανό άρχισαν να ξεδιπλώνουν και άνθρωποι κάθε ηλικίας έγιναν ένα προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στα μεταλλεία χρυσού.



Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α. Με την πορεία ενώθηκαν στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Η "γιαγιά - σύμβολο" του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής παίρνει το μικρόφωνο και ξανατραγουδά αυτή τη φορά όχι μπροστά στις δυνάμεις των ΜΑΤ. ««Δε μας φοβίζουν μάνα μου οι σφαίρες και τα κανόνια...». Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα και η πορεία ξεκινάει. Στα πρόσωπα των συγκεντρωμένων διαφαίνεται η χαρά της νίκης. Χαμογελαστά και περήφανα περπατούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης φωνάζοντας: «Εξόρυξη δε γίνεται μην τρέφεται ελπίδες. Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες».


Στο δρόμο και η μαθήτρια η οποία είχε λιποθυμήσει από τα χημικά που έριξαν στο σχολείο της Ιερισσού οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατά την "εισβολή" που επιχείρησαν στο χωριό.


Οι συγκεντρωμένοι δεν μπορούν παρά να "τιμήσουν" την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Δένδια.

Στη συγκέντρωση παρών και "αγαπημένος" δήμαρχος των κατοίκων και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πάχτας. Το δρεπάνι που κρατά είναι επώνυμο. «Eldorado» γράφει.


Η πορεία βρίσκεται στην Τσιμισκή και πολλοί είναι αυτοί που σαστίζουν βλέποντας "καθωσπρέπει" ανθρώπους να φωνάζουν "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και "αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες"! Ισως δεν έχουν ιδέα από τον ¨πόλεμο" που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική.


Επώνυμοι, βουλευτές αλλά και... ανώνυμοι στη μεγαλειώδη αυτή διαδήλωση.


Η πορεία φτάνει στην οδό Αγίας Σοφίας και ενώνεται με τους διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου.



Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στη Λ.Νίκης και η "ουρά" της είναι ακόμη στην πλατεία Αριστοτέλους. Οταν όλοι οι διαδηλωτές βρίσκονται στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης γίνεται αντιληπτό στον καθένα το μέγεθος της διαδήλωσης.



Η πορεία καταλήγει στο Λευκό Πύργο. Οι συγκεντρωμένοι έχουν δώσει μια μεγάλη απάντηση σε όλους όσοι κάνουν λόγο για "μειοψηφίες που αντιδρούν στην επένδυση".





Δημοσίευση: Μαρτίου 09, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτή η διαδήλωση ήταν... χρυσή - «Εξόρυξη δε γίνεται μην τρέφεται ελπίδες. Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator