220 παράνομες προσλήψεις στο μετρό μέσα σε 2 χρόνια

1


“Υπόγειες” προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια έρχονται στο φως, με την απαγγελία της κατηγορίας της απιστίας κατά 11 ατόμων τα οποία διετέλεσαν μέλη της διοίκησης της εταιρείας Αττικό Μετρό (ΑΜΕΛ).

Οπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2009 έγιναν 220 παράνομες προσλήψεις ενώ οι μισές από αυτές έγιναν λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009. 

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι προσλήψεις αυτές “προκάλεσαν αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους της μισθοδοσίας και ελάττωση της περιουσίας της επιχείρησης κατά 3,8 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για τις προσλήψεις δεν έγινε καμία πρόσκληση ή ανακοίνωση ενδιαφέροντος κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι ειδοποιήθηκαν “στόμα με στόμα” ενώ κάποια βιογραφικά έχουν σταλεί απο φαξ του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης, για τις συνεντεύξεις που έγιναν δεν τηρήθηκαν πρακτικά ενώ υποψήφιοι, αν και κρίθηκαν “αρνητικά”, προσελήφθησαν σε θέσεις χαμηλής ειδίκευσης. Άλλοι ενώ απορρίφθηκαν το 2008, επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο και προσελήφθησαν.
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2013

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "220 παράνομες προσλήψεις στο μετρό μέσα σε 2 χρόνια"
Ανώνυμος είπε...

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις








28 Ιουλίου 2013 στις 3:02 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator