Ανιστόρητος και επικίνδυνος ο δήμαρχος Νεμέας Ανδριανάκος (video)

6


Μιλώντας χθες το βράδυ σε θρησκευτική εκδήλωση στο Γαλατά Νεμέας, ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ανδριανάκος, χαρακτήρισε αιρετικούς τους παλαιοημερολογίτες ιερείς ρίχνοντας "λάδι στη φωτιά" την ώρα που φουντώνει ο θρησκευτικός φανατισμός στην κοινωνία !!!
Στην ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον του Μητροπολίτη Γ.Χ.Ο. Νεμέας και πάσης Κορινθίας κ. Παγκρατίου θέλοντας έτσι να απαντήσει στη σκληρή κριτική που του άσκησε ο δεύτερος κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του στην καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Αγ. Τριάδας Νεμέας.
Παρουσία πολλών πιστών ο κ. κ. Παγκράτιος ανέφερε σε έντονο ύφος ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να ντρέπεται για την εμμονή του να μην αποδέχεται τη πρόσκληση που του γίνεται κάθε χρόνο να παρευρίσκεται στην συγκεκριμένη αρχιερατική θρησκευτική τελετή.
Υπενθυμίζοντας του ότι όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι πάντα τιμούσαν την τελετή αυτή τόνισε ότι η πρόσκληση αφορά τον δήμαρχο του τόπου και όχι τον ίδιο τον κ. Ανδριανάκο.
Ο δήμαρχος στη προσπάθεια του να απαντήσει ανέφερε “Δεν πάω σε εκδήλωση αιρετικών“, ξεχνώντας ίσως ότι εκεί ήταν και οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι του.
Φημολογείται ότι ο κ.Ανδριανάκος θα ζητήσει την συμπαράσταση του Μητροπολίτη Κορινθίας κ.Διονυσίου...




Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Γ.Ο.Χ. με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις 8-6-1998 !!!
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2013

6 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανιστόρητος και επικίνδυνος ο δήμαρχος Νεμέας Ανδριανάκος (video)"
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί διαχειριστές και συντάκτες του ιστολογίου "parakato.gr", σε ποιο σημείο εντοπίζεται το "ανιστόρητον" του κ. δημάρχου Νεμέας; Το ότι επισημαίνει μία αλήθεια και μία πραγματικότητα για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος; Το ότι δηλαδή κατονομάζει τους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες με έναν βαρύ μεν αλλά αληθή χαρακτηρισμό, ως αιρετικούς; Ο χαρακτηρισμός τους ως αιρετικών, δικαιολογείται από δύο λόγους: Κατα πρώτον οι 13 αλληλοκαθηρημένες παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών της Ελλάδος, ανήγαγαν το Ημερολόγιο σε δόγμα πίστεως και σε όρο σωτηρίας χωρίς στην πραγματικότητα να είναι, ισχυριζόμενοι ότι "όποιος ακολουθεί το νέο ημερολόγιο δεν σώζεται!". Αυτός ο ισχυρισμός ουσιαστικά συνιστά αίρεση. Κατα δεύτερον όμως λόγο και ποιο σοβαρό, η αίρεσή τους δικαιολογείται από τον 6ο κανόνα της Β' Οικουμενικής Συνόδου: Οι "αποσχίσαντες και αντισυνάγοντες τοις κανονικοίς επισκόποις" της Εκκλησίας, όσοι δηλαδή με την στάση τους δημιουργούν σχίσμα στην Εκκλησία, λίγο πολύ εξωμοιώνονται με τους αιρετικούς (Χρ. Ανδρούτσου, Δογματική σελ. 276). Επιπρόσθετα, ο κάθε άνθρωπος ως πρόσωπο ενεργεί ελεύθερα και υπεύθυνα. Για ποιον λόγο λοιπόν θα έπρεπε να εξαρτάται η στάση του κ. δημάρχου από την στάση δύο πρώην αντιδημάρχων του και μάλιστα σ' αυτό το σοβαρό για την σωτηρία των ψυχών μας θέμα; Όσον δε για τις παρατιθέμενες φωτογραφίες, δεν υποδηλώνουν φυσικά ότι η παράταξη των Γ.Ο.Χ. είναι και αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία. Οι κανονικοί και νόμιμοι Επίσκοποι και λειτουργοί της Εκκλησίας της Ελλάδος ασκούν τα καθήκοντά τους και αναγνωρίζονται από το Κράτος και από την ανα την οικουμένη Ορθοδοξία με συγκεκριμένο διάταγμα το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εαν λοιπόν δημοσιευόταν το συγκεκριμένο διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με το οποίο ο ως άνω εικονιζόμενος Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος των Γ.Ο.Χ. και ο επονομαζόμενος "Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Νεμέας και πάσης Κορινθίας" κ. Παγκράτιος νομιμοποιούνται να ασκούν τα καθήκοντά τους, τότε ο κ. δήμαρχος ίσως είχε κάποιο άδικο σε όσα δήλωσε. Όμως στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο. Διότι το πρόβλημα των παλαιοημερολογιτών της Ελλάδος ουσιαστικά δεν είναι ημερολογιακό αλλά εκκλησιολογικό.


25 Ιουνίου 2013 στις 3:38 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ἡ Ἐκκλησία τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν Ἑλλάδος ἀποτελεῖται ἀπὸ τὸ σύνολο τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, κληρικῶν καὶ λαϊκῶν, τῆς Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τοῦ Ἑλλαδικοῦ χώρου ποὺ δὲν ἀποδέχθηκαν τὴν ἀντικανονικὴ καὶ αὐθαίρετη ἑορτολογική καινοτομία τοῦ 1924 καὶ ξεκίνησαν τὸν ἀγῶνα κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, δηλαδή τῆς διαδικασίας προοδευτικῆς συγχωνεύσεως τῆς Ὀρθοδοξίας μὲ τὶς διάφορες «ὁμολογίες» καὶ θρησκεῖες.

Ἡ κοινότητα αὐτὴ τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν προσέλαβε ἤδη ἀπὸ τὸ 1925 τὴν ἐπωνυμία «Γνήσιοι Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί» πρὸς ἀντιδιαστολήν ἀπό τοὺς υἱοθετήσαντες τὴν καινοτομία («νεοημερολογίτες») κληρικούς καὶ λαϊκούς τὴς κρατούσης Ἐκκλησίας στὴν Ἑλλάδα. Τὸ 1935, μὲ τὴν ἐπιστροφή στὴν γνησία Ὀρθοδοξία τριῶν Μητροπολιτῶν καὶ τὶς χειροτονίες τῶν πρώτων Ἐπισκόπων, δημιουργεῖται Ἱερὰ Σύνοδος καὶ ὀργανώνεται διοικητικῶς ἡ «Ἐκκλησία Γ.Ο.Χ. Ἑλλάδος» (ἢ, ἄλλως, ἡ «Ἑλληνική Ἐκκλησία τῶν Γ.Ο.Χ.»).

Ἔκτοτε ἡ Ἐκκλησία Γ.Ο.Χ. Ἑλλάδος δρᾶ καί ὑφίσται αὐτοτελῶς, ὀργανωμένη σέ Μητροπόλεις, Ἐνορίες καί Μοναστήρια σέ σχεδόν ὅλη την Ἐλληνική Ἐπικράτεια, ἀλλά καί στην διασπορά. Ἐξυπηρετεῖται ἀπό δικούς της κληρικούς οἱ ὁποῖοι εἶναι ὅλοι ἄμισθοι καί συντηροῦνται ἀπό βοηθήματα τῶν πιστῶν τούς ὁποίους ἐξυπηρετοῦν. Κατά καιρούς ὑπέστησαν διώξεις ἀπό τίς ἑλληνικές ἐκκλησιαστικές και πολιτικές ἀρχές.


25 Ιουνίου 2013 στις 11:48 μ.μ.
parakato.gr είπε...

Η διαχείριση και οι συντάκτες του ιστολογίου μας δεν απαντούν σε ανώνυμα σχόλια όπως ρητά αναφέρεται στους όρους χρήσης του παρόντος ιστολογίου.
Parakato blog team


25 Ιουνίου 2013 στις 11:57 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Κατα την παραδοχή λοιπόν αυτή των παλαιοημερολογιτών αδελφών μας της παρατάξεως Γ.Ο.Χ., η Εκκλησία της Ελλάδος από το 1924 με την υιοθέτηση του νέου ημερολογίου έγινε "σχισματική" και οι Λειτουργοί της στερήθηκαν της Χάρης της Ιερωσύνης. Άρα, κατα την πίστη πάντα των παλαιοημερολογιτών Γ.Ο.Χ. και οι μητροπολίτες που για 11 χρόνια ακολουθούσαν το Νέο Ημερολόγιο, βρίσκονταν και αυτοί στο "σχίσμα" και είχαν κι αυτοί στερηθεί την Χάρη της Ιερωσύνης. Επομένως, όταν οι μητροπολίτες επέστρεψαν στην συγκεκριμένη παράταξη, ποια άραγε Σύνοδος Επισκόπων τους έκανε δεκτούς και τους αποκατέστησε από την "πλάνη" στην "αλήθεια"; Διότι κατα το εκκλησιαστικό κανονικό δίκαιο, δεκτός γίνεται και πάλι στην Εκκλησία ένας πλανηθείς κληρικός, με απόφαση Συνόδου Επισκόπων. Καμία Σύνοδος δεν τους "αποκατέστησε" γιατί απλά δεν είχαν οι παλαιοημερολογίτες Επισκόπους. Άρα λοιπόν η παράταξη προέρχεται από "σχισματικούς" αρχιερείς, στερημένους της Χάρης του Θεού. Ουσιαστικά, οι αρχιερείς που προσχώρησαν το 1935, είναι καθηρημένοι και τα Μυστήρια που τέλεσαν ήταν άκυρα. Επιπλέον, κατά την ορθόδοξη εκκλησιολογία μας δεν μπορεί να νοηθεί Εκκλησία χωρίς Επίσκοπο. Σε ποιον λοιπόν Επίσκοπο ανήκαν από το 1924 οι χριστιανοί οι οποίοι αποκόπηκαν από την Εκκλησία της Ελλάδος; Σε κανέναν, διότι όλοι οι Επίσκοποι τότε και για 11 χρόνια ακολουθούσαν το Νέο Ημερολόγιο. Αλλά και οι αρχιερείς που προσχώρησαν το 1935, ήταν πλέον καθηρημένοι όπως είπαμε. Έτσι, από το 1924 και εξής, οι παλαιοημερολογίτες αδελφοί μας δεν αποτελούν Εκκλησία, γι΄αυτό και το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται στο ημερολόγιο αλλά είναι εκκλησιολογικό. Ευχαριστούμε για το βήμα της επικοινωνίας.


26 Ιουνίου 2013 στις 2:21 π.μ.
δάσκαλος είπε...

Συγχρητήρια στην ιστοσελίδα σας για την αμερόληπτη ενημέρωση. Ο Ανώνυμος "παλαιοημερολογιομάχος" ας μας φέρει μια απόφαση Πανορθοδόξου Συνόδου, η οποία να χαρακτηρίζει τους Παλαιοημερολογίτες, σχισματικούς ή αιρετικούς. Ειδάλλως καλύτερα να μην μιλάει, διότι γίνεται πιο γελοίος και από τον δήμαρχο όταν προσπαθούσε να κάνει ανάλυση του τί είναι η Αγία Τριάδα (δείτε στο βίντεο). Μαύρο στον δήμαρχο, λιοντάρια της Νεμέας!


20 Ιουλίου 2013 στις 5:57 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

καλά λέει, ανιστόρητος και επικίνδυνος. Επειδή υπάρχει ένα κωλόχαρτο που το λέτε προεδρικό διάταγμα σημαίνει ότι είναι και σωστό;;;;;;; Όποιοι δε συμβάλουν στο ταμείο σας είναι αιρετικοί;;; ρε ουστ λέω γω...


5 Αυγούστου 2013 στις 2:07 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator