ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. ΓΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙ: "ΚΑΤΑΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΕΣ - ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ"

0


Πέρασε ένας χρόνος από την καταβύθιση τμήματος της παραλίας στο Δερβένι και τον άμεσο κίνδυνο πέντε σπιτιών και οι πολίτες που επλήγησαν ζουν ακόμα τον εφιάλτη της κατακρήμνισης και της εξαφάνισης στα βάθη του Κορινθιακού.

Η διάλυση της δημόσιας διοίκησης σε όλο της το μεγαλείο. Το έργο παραμένει στα χαρτιά.

Είχαμε προτείνει τότε στον Αντιπ/ρχη κο.Γ.Δέδε να μην περιοριστεί η επιστημονική ομάδα στην μελέτη μόνο για τα πέντε σπίτια που είχαν πληγεί, αλλά να επεκταθεί σε όλη την έκταση του Δερβενίου, για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο έχοντας πάντα στο νου την εξαφάνιση της γείτωνος αρχαίας Ελίκης. Δεν εισακουστήκαμε. Ο περιφερειάρχης κος Τατούλης δεν προέβλεψε και δεν αποφάσισε να γίνει η επιστημονική μελέτη σε όλο το μήκος του Δερβενίου και δυστυχώς βρισκόμαστε και πάλι έκθετοι σε επαναλαμβανόμενο φαινόμενο με καταβύθιση της παραλίας μέσα σε ένα χρόνο κατά δύο μέτρα τουλάχιστον!

Και πάλι παράπλευρα σπίτια βρίσκονται ήδη μέσα στη θάλασσα, ενώ οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι δημιουργούν κύματα που χτυπούν αλύπητα τα τείχη των σπιτιών. Σε ενόχληση της πολιτείας για λήψη μέτρων προστασίας, εισπράττουν οι πληγέντες την απάντηση ότι <<δεν υπάρχουν χρήματα>>. Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο!!!

Πέρυσι οι κύριοι Δέδες και Τατούλης κινητοποιήθηκαν και κήρυξαν το Δερβένι σε έκτακτη ανάγκη. Για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν δεν βλέπουμε τις ίδιες αντιδράσεις! Και ενώ γνωρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό προκλήθηκε από τις εταιρείες ΕΡΓΟΣΕ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ που με τα τσιμεντένια τείχη σταμάτησαν τα 4-5 αυλάκια μέσα από τα οποία τα βρόχινα νερά κατέληγαν στο φυσικό τους αποδέκτη τον Κορινθιακό, δεν υποχρέωσαν τις κατασκευαστικές εταιρείες να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έγιναν έτσι ώστε να αποφευχθούν καταστροφές. Κύριε Τατούλη, στείλτε αμέσως μηχανικό λιμενικών έργων να εκτιμήσει την αναγκαιότητα των έργων πρόληψης το ταχύτερο δυνατό.

Το Δερβένι κινδυνεύει να καταβυθιστεί από την αδιαφορία της πολιτείας. Τυχόν έγκριση της Μ.Π.Ε της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τους παραλιακούς οικισμούς και τις υποδομές.

Εμείς θα φέρουμε το θέμα στους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και θα το αναδείξουμε σε όλες του τις διαστάσεις.

Κύριε Περιφερειάρχη επισημαίνουμε ιδιαίτερα την σοβαρότητα του θέματος γιατί δεν αποκλείεται τυχόν καταβύθιση μέρους της παραλίας Δερβενίου να παρασύρει και εσάς στα βάθη του Κορινθιακού Κόλπου.

Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
6977668776

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Πρόεδρο Κυβερνήσεως κο. Αντ. Σαμαρά 

2. Υπουργό ΥΠΕΚΑ

3. Υπουργό Οικονομικών κο. Στουρνάρα

4. Περιφ/ρχη κο. Τατούλη

5. Αντιπ/ρχη κο. Δέδε

6. Ευρωβουλευτές : Μ. Γιαννάκου, Ν. Χουντή, Ν. Χρυσόγελο

7. Μ.Μ.Ε
Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. ΓΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙ: "ΚΑΤΑΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΕΣ - ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator