Γίνε και σύ ρουφιάνος. Είναι πολιτισμός

0


Είδες τον άστεγο να μπαίνει στο λεωφορείο χωρίς να πληρώσει; Κάρφωσε τον καριόλη· εσύ θα τον πληρώνεις; Αύριο όμως μην διαμαρτυρηθείς, όταν θα σε δείχνουν και σένα, είτε γιατί θα έχεις ξεπέσει τόσο και δεν θα πληρώνεις κι εσύ, είτε γιατί οι λιμασμένοι θα επαναστατήσουν και θα κυνηγάνε τους καταδότες των σημερινών αρχών κατοχής.

Δεν σου έδωσε απόδειξη ο μπαγάσας ο φούρναρης; Κάρφωσε τον. Ποιος θα πληρώνει τον μισθό σου δηλαδή; Βέβαια αύριο που θα κλείσει ο μπαγάσας ο φούρναρης, θα παίρνεις κατεψυγμένο ψωμί από το σούπερ μάρκετ και καθώς δεν θα έχει τον ανταγωνισμό του φούρναρη, θα διπλασιάσει τις τιμές, αλλά… με απόδειξη· εκεί τις κόβουνε τις αποδείξεις. Γιατί να πίνεις τον καφέ σου στο καφενείο; Θα πηγαίνεις στα goody`s, που είναι νοικοκυραίοι. Ξενερώνεις με το πλαστικό «φλιτζάνι»; Δεν πειράζει, θα το συνηθίσεις· δίνει και επιπλέον γεύση. 

Τι τους θέλεις τους Ελληνες επαγγελματίες; Αφού είναι όλοι τους απατεώνες· καλύτερα να κλείσουν όλοι και να έλθουν στην θέση τους ξένοι, νοικοκυρεμένοι. Εκείνοι κόβουν αποδείξεις, αλλά επειδή είναι «επενδυτές» θα πληρώνουν φόρο Για ΑΕ. 20% για όσα εκατομμύρια και να βγάζουν και φυσικά θα απαιτήσουν κι άλλες μειώσεις και θα τις πάρουν, γιατί εκείνοι κόβουν αποδείξεις…

Και επειδή εκείνοι κόβουν αποδείξεις, θα απαιτήσουν, να πάρεις πόδι από την ωραία σου θεσούλα, που απέκτησες με υπομονή, με διάβασμα και με υποταγή, γιατί εκείνοι θα σε θεωρήσουν άχρηστο και δεν θα δέχονται να πληρώνουν φόρους για σένα, σε αντίθεση με τους «μπαγάσηδες», που υποκλίνονταν στην «αξιοσύνη» σου και στην «χρησιμότητα» σου, για να σου αποσπάσουν κανένα ευρουλάκι, γιατί κακά τα ψέματα, αν και υπάλληλος, έκανες τζίρο στην πιάτσα...

Ετσι θα χάσεις και σύ την δυνατότητα, να είσαι ο έντιμος, ο καλοπληρωτής και τότε να μην μας λες για κοινωνικό αυτοματισμό, γιατί εσύ ξεκίνησες πρώτος με τα δήθεν πολιτισμένα ρουφιανιλίκια σου. 

Από την άλλη και οι επαγγελματίες μόνο αθώοι δεν είναι (στην πλειοψηφεία τους) γιατί λίγοι αντιστέκονται στην πλεονεξία και την απληστία. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για όλους τους κλάδους, πολλοί βλέπουν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν τους ανταγωνιστές τους και να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά. Εκείνοι γίνονται πολύ χειρότεροι ρουφιάνοι των συναδέλφων τους, γιατί εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως τάχαμ αψεγάδιαστοι και «καταγγέλλουν» τον ίδιο τους τον κλάδο… Τι θα πεί ο τηλεθεατής, αν βγαίνει ένας εστιάτορας και λέει, ότι έστω και στενάζοντας ανταποκρίνεται στις μύριες υποχρεώσεις, που του επιβάλει ο νόμος; Προφανώς, ότι όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες. Αμα τον ξετινάξουμε όμως αυτόν τον «έντιμο» επαγγελματία, που ρουφιανεύει τους συναδέλφους του, θα του βρούμε πολύ περισσότερες παρανομίες από τον μέσο όρο του κλάδου του. 

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αυτοί που τα λένε αυτά, δεν είναι πάντα ρουφιάνοι. Τι μπορεί να κάνει ο εστιάτορας, όταν εισβάλλουν στο μαγαζί του οι δημοσιογράφοι; Να πεί την αλήθεια; Την έβαψε. Ποιος θα τον υπερασπιστεί, επειδή είπε την αλήθεια; ΟΛΑ τα κόμματα, όλοι οι πολιτικάντηδες (ακόμα και οι «αντισυστημικοί») παραδέχονται, ότι οι φόροι είναι εξοντωτικοί, αλλά οφείλουμε να τους πληρώνουμε!!!!!!!!!! Μήπως και εκείνοι, που μας καλούν σε απείθεια και άρνηση πληρωμής του χαρατσιού (ΚΚΕ) οι ίδιοι δεν το πληρώνουν; 

Συνεπώς, η μόνη περίπτωση να αποδείξει κάποιος επαγγελματίας την εντιμότητα του, είναι κλείσει καταχρεωμένος. Εδώ όμως τίθεται το κορυφαίο ερώτημα. Καλά οι πολιτικάντηδες, καλά οι δημοσιογράφοι· οι ενώσεις των επαγγελματιών τι κάνουν; Γιατί δεν προσφεύγουν στα ανώτατα, ακόμα και στα διεθνή δικαστήρια για την κατάφωρη αδικία και την προφανή αντισυνταγματικότητα όλων των φορολογικών νόμων μέχρι τώρα; Πάντα οι επαγγελματίες είχαν μικρότερο αφορολόγητο και τώρα δεν έχουν καθόλου την έκπτωση φόρου, που δικαιούνται οι υπόλοιποι πολίτες. Και μόνο από αυτό, από πού κι ως που υπάρχει η απαίτηση, να μην φοροδιαφεύγουν; Πληρώνουν οι άλλοι πολίτες φόρο από το πρώτο ευρώ εισοδήματος; Εχουν οι άλλοι πολίτες εισφορά αλληλεγγύης; Εχουν τις μη χρηματικές (τις καθαρά γραφειοκρατικές δηλαδή) επιβαρύνσεις, τις οποίες τελικά πληρώνουν και σε χρήμα (οι επαγγελματίες) με τις συνεχείς περαιώσεις; Εχουν (ή είχαν ποτέ στο παρελθόν) οι επαγγελματίες, δώρα, εφάπαξ, πληρωμένες διακοπές κ.λ.π.; Ή μήπως κάνανε (οι περισσότεροι από αυτούς) καλύτερη προκοπή από τους υπάλληλους;

Προφανώς λοιπόν οι ίδιες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των επαγγελματιών έχουν ύποπτο και διαπλεκόμενο ρόλο και αυτό ας το δούνε οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Οι επιπλέον των άλλων πολιτών επιβαρύνσεις τους είναι ξεκάθαρο σινιάλο φοροδιαφυγής. Εχουν δύο επιλογές. ¨Η να σκύψουν το κεφάλι, κλέβοντας όπου και όπως τους παίρνει, αποδεχόμενοι έτσι την ιδιότητα του φοροφυγά, ή να κάνουν γενική απεργία διαρκείας μέχρι να εξαλειφθούν αυτές οι ανισότητες στην φορολογική τους μεταχείριση. 

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γίνε και σύ ρουφιάνος. Είναι πολιτισμός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator