ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

0


Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη δικαιώθηκαν οι αγώνες μας για την αλλαγή χωροθέτησης των λατομικών ζωνών για την κατασκευή της Ολυμπίας οδού Κορίνθου – Πατρών. Κι έτσι θα χωροθετηθούν στην ορεινή Κορινθία και διασώθηκε η πεδινή Κορινθία. Η τοποθέτησή μας και οι προτάσεις που καταθέσαμε στο Περιφερειακό συμβούλιο, εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως από τον Περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη ο οποίος επαίνεσε τις θέσεις μας και την εμπειρία μας.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που θέσαμε ήταν το φαινόμενο που εδώ και ένα χρόνο εξελίσσεται σχετικά με την καταβύθιση της παραλιακής ζώνης του Δερβενίου και αναδείξαμε την μεγάλη επικινδυνότητα που διατρέχει όλη η παραλία του Δερβενίου και θέσαμε την μεγάλη ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και του ιδίου του Περιφερειάρχη κο Τατούλη.

Ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ αλλά και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων του Κορινθιακού κόλπου «ΑΛΚΥΩΝ» με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις σε κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς θα το αναδείξουμε με επείγουσες προτάσεις μας ώστε να ευαισθητοποιηθεί κάθε αρμόδιος φορέας προκειμένου να ληφθούν επειγόντως τα ενδεικνυόμενα μέτρα προς αποφυγή καταβύθισης τμήματος της παραλιακής ζώνης και ενδεχομένως ανθρωπιστικής καταστροφής.

Οι επιστήμονες – ερευνητές δέκα ξένων Πανεπιστημίων που ερευνούν τα γεωλογικά φαινόμενα του Κορινθιακού κόλπου, έχουν παρουσιάσει τα συμπεράσματά τους και τις διαρκείς καταβυθίσεις και ανορθώσεις που πραγματοποιούνται επί χιλιάδες χρόνια όπως και η απομάκρυνση της βόρειας από την νότια ακτή.

Η κοσμογονία που παρατηρείται στα βάθη του Κορινθιακού κόλπου τον έχει καταστήσει το επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας.

Οι καταβυθίσεις που παρατηρούνται από το καλοκαίρι του 2012 συνεχώς στην παραλία του Δερβενίου, μας ανησυχεί για μια επανάληψη της αρχαίας Ελίκης που είναι τόσο κοντά στο Δερβένι και ακόμα αναζητείται.

Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Τηλ. 6977668776
Δημοσίευση: Αυγούστου 08, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator