Το πολιτικό κλίμα πολώνεται επικίνδυνα

0



Φώτο από τη μεγάλη (πράγματι) συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πέραμα (Antinews)

Τα όσα έγιναν στο Πέραμα μεταξύ Χρυσαυγιτών και μελών του ΚΚΕ δεν είναι μια απλή υπόθεση που πρέπει να την ξεχάσουμε γρήγορα. Θεωρώντας ότι οι καταγγελίες των αφισοκολλητών είναι πραγματικές, και βλέποντας ότι έχουν ανοίξει κεφάλια κι έχουν γεμίσει με τρύπες από καρφιά ορισμένα κορμιά, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι πράγματι έγινε επίθεση σε βάρος των Κουκουέδων. Και πολύ πιθανό να έγινε από στελέχη της Χρυσής Αυγής, κάτι που μένει να αποδειχθεί μόλις συλληφθούν ορισμένοι «γνωστοί – άγνωστοι» της περιοχής που κατά καιρούς προβαίνουν σε επιθέσεις. Μην ξεχνάμε ότι ομάδες Χρυσαυγιτών ήταν εκείνοι που ξυλοκόπησαν στην ίδια περίπου περιοχή τον Αιγύπτιο ψαρά πριν από μερικούς μήνες.

Εφόσον, λοιπόν, θεωρήσουμε ότι πράγματι έγινε το περιστατικό, αν και το αμφισβητεί η Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ορισμένα πράγματα:

1. Είναι η πρώτη φορά που Χρυσαυγίτες… εγκαταλείπουν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και στρέφονται κατά μελών πολιτικού κόμματος.

2. Είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει να πεθάνει άνθρωπος επειδή κολλούσε αφίσες του κόμματός του. Και σίγουρα η επίθεση με καδρόνια και καρφιά είναι δολοφονική. Όποιος το έκανε πιθανότατα να ήθελε θύματα.

3. Σκεφτείτε αν υπάρξει ένα θύμα μετά από επίθεση Χρυσαυγιτών ή το αντίθετο, αν Χρυσαυγίτης βρεθεί με ανοιγμένο κεφάλι. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουμε τον εμφύλιο πόλεμο που όλοι απευχόμαστε.

4. Αν δύο κόμματα της ελληνικής Βουλής συγκρούονται στους δρόμους για μερικές κ…αφίσες, τότε τι έχει να γίνει σε κάτι σοβαρότερο; Για παράδειγμα στο Μελιγαλά ανησυχούν ότι θα υπάρξουν επεισόδια την Κυριακή γιατί κατεβαίνουν λεωφορεία με Χρυσαυγίτες με αφορμή την επέτειο της φρικιαστικής σφαγής στην περιοχή. Τι θα γίνει άραγε αν μαζευτούν οι… αντίπαλοι; Θα ξανανοίξει το ξεροπήγαδο και θα πετάει ο ένας τον άλλον μέσα; Φτάσαμε στο σημείο από τις εμφυλιοπολεμικές κορώνες να ανοίξουμε νέο κύκλο βίας; Θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς που είχαν κλείσει οριστικά πριν από χρόνια;

5. Εμείς στο antinews έχουμε γράψει ότι ο φασισμός δεν ξεχωρίζει. Είναι ίδιος απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είτε κόκκινος, είτε μαύρος, κακό στην Ελλάδα κάνει. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση ενώ καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή, τους ακροδεξιούς της τσαμπουκάδες και τις δολοφονικές της επιθέσεις, να μην κάνουμε το ίδιο και για άλλα κόμματα που θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες. Και δεν μπορεί όταν δέρνουν έναν του ΚΚΕ να είναι δολοφονική επίθεση, αλλά αν ένας του ΚΚΕ δέρνει αλύπητα έναν δεξιό να είναι… άμυνα. Και το λέμε αυτό διότι κυκλοφορούν φωτογραφίες από έναν από αυτούς που ξυλοκοπήθηκαν προχθές στο Πέραμα. Πρόκειται για τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, υποψήφιο με το ΚΚΕ στον Πειραιά ο οποίος εμφανίζεται να δέρνει αλύπητα πριν μερικούς μήνες κάποιους… αντιπάλους του. Αυτό ισχυρίζεται πως ήταν σε αυτοάμυνα, αλλά τι είδους αυτοάμυνα είναι αυτή που πατάς κάποιον στο κεφάλι;

6. Το πολιτικό κλίμα πολώνεται επικίνδυνα και δεν θα αργήσει η ώρα που θα κλαίμε όλοι γιατί αφήσαμε τα φασισταριά να κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 18, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πολιτικό κλίμα πολώνεται επικίνδυνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator