Το εξπρές του μεσονυχτίου και άλλες ιστορίες

0


-Τουρκοζάπινγκ. Τούρκικες φυλακές. Τουρκοτεκνό μπροστά· τουρκοφύλακας με καραφλίτσα και μουστάκι από πίσω, προχωράνε σιωπηλοί στον διάδρομο, που οδηγεί στο κελί. Μου ήρθε αμέσως η εικόνα από την γνωστή ταινία. Τόση ήταν η ομοιότητα της σκηνής, που ένοιωσα σαν να ακούω αυτήν την υποβλητική μουσική της ταινίας. Αμάν, λέω, τι έπαθε το παλικάρι και είναι και συμπαθέστατο… Εχουμε δει γαρ πολλές ταινίες με φυλακισμένους και οι τούρκικες φυλακές είναι περιώνυμες για τα οθωμανικά ήθη…

Μέχρις εδώ όμως οι ομοιότητες με την Αμερικάνικη ταινία. Στην τηλετουρκική εκδοχή τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ηδη από τον διάδρομο βλέπεις άψογη καθαριότητα και φρεσκοβαμένους τοίχους, αλλά η είσοδος στο τεραστίων διαστάσεων κελί είναι πραγματική αποκάλυψη για τον τηλεθεατή. Το χέρι της νοικοκυράς είναι παντού εμφανές. Καθαριότητα, τάξη, διακόσμηση· δεν μπορείς να πιστέψεις, ότι πρόκειται για φυλακή. Αυτό που σε αποτελειώνει όμως, είναι η αδελφική στάση όλων των συγκρατούμενων, που σπεύδουν να ευχηθούν περαστικά στον νεοφερμένο. Ούτε σε θρησκευτική αδελφότητα τέτοια συμπεριφορά.

Τελικά έχουμε παρεξηγήσει πολλά πράγματα σχετικά με την Τουρκία· ευτυχώς που βρέθηκε το Mega και ο Ant1 και μας βγάζουν από τις πλάνες μας.

-Μαχητικοί συνδικαλιστές παιδαγωγοί προαναγγέλλουν την καθιέρωση στα σχολεία των μαθημάτων της αντίστασης και της αυτοάμυνας. Δηλαδή θα γίνεται διδασκαλία καράτε και κιτ μπόξινγκ;

-Μαινόμενος από ιερή αγανάκτηση ο Αυτιάς ρωτάει τον Αδωνι «Ο πρωθυπουργός είπε, ότι έχουμε διανύσει τα 4/5 του δρόμου, ενώ ο κ. Βενιζέλος είπε τα 3/4. Πείτε μας, ποια είναι η αλήθεια;» Δεν χαρίζει κλάσματα ο Γιώργος.

-Αναρωτιόμουν γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που λέει ο Βαρουφάκης. Με είχε πάρει από κάτω «ρε γαμώτο δεν καταλαβαίνω λέξη. Τόσο αγράμματος είμαι τελικά;» Ωσπου κάπου στο διαδίκτυο λύθηκε το μυστήριο· έμαθα, ότι ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ. Τώρα ανέκτησα την αυτοπεποίθηση μου και ποιος με σταματάει από τις οικονομικές αναλύσεις… Αμα με στριμώξουν, το πολύ πολύ να πω, ότι είμαι μαθητής του Βαρουφάκη

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το εξπρές του μεσονυχτίου και άλλες ιστορίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator