Θάνος Τζήμερος: Γιατί δεν θα πάω στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

0


Με ανάρτηση του στο Facebook ο Θάνος Τζήμερος της Δημιουργίας Ξανά εξηγεί γιατί δεν θα βρίσκεται μαζί με εκπροσώπους όλων των κομμάτων στο αποψινό συλλαλητήριο κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Ακολουθεί όλη η ανάρτηση:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

1. Δεν υπάρχουν κόμματα δημοκρατικού τόξου. ΟΛΑ, μηδενός εξαιρουμένου, παρανομούσαν και παρανομούν ασύστολα, εξευτελίζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους, το καθένα με τον τρόπο που έβρισκε και βρίσκει πρόσφορο.
2. Τα συλλαλητήρια δεν αλλάζουν ιδεολογίες και αντιλήψεις. Είναι μια άσκηση επαναστατικής γυμναστικής ή εκτόνωσης όσων συμμετέχουν. Το χειρότερο είναι ότι αποπροσανατολίζουν το κοινό από το πραγματικό πρόβλημα: τα αίτια που εκθρέφουν τον φασισμό.
3. Τα ίδια τα συλλαλητήρια, όταν μάλιστα αποκτούν ενδημικό χαρακτήρα, είναι φασιστικά: παραλύουν τη ζωή της πόλης, εμποδίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους από τις δραστηριότητές τους.
4. Η "Δημιουργία, ξανά!" έχει δυστυχώς τον δυσκολότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό: είναι ένα καθαρά αντισυστημικό, επαναστατικό κόμμα, που σέβεται τον κοινοβουλευτισμό. Αυτός ο δρόμος δεν έχει συμμάχους. Όμως είναι ο μόνος που μπορεί να θεραπεύσει τη Δημοκρατία μας.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 25, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θάνος Τζήμερος: Γιατί δεν θα πάω στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator