Guardian για Ελλάδα: Μια διχασμένη κοινωνία σε μια χώρα που παραπαίει

0


Στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης, τέσσερα χρόνια λιτότητας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης στην παγκόσμια ιστορία εστιάζει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

"Είναι σαφές πως οι Έλληνες έχουν περάσει σε μια άλλη φάση, πέρα από τον φόβο, την κόπωση και την οργή που συνοδεύουν τα επίπεδα ρεκόρ σε φτώχεια και ανεργία", σημειώνει η αρθρογράφος Helena Smith.

H Helena Smith εκτιμά πως μια νέα δυσοίωνη αίσθηση πλανάται πάνω από την Ελλάδα, τονίζοντας πως μαζί με τα δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως δε θα "σωθούν" ποτέ και ότι ακόμα χειρότερα, μπορεί να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου".

Σημειώνει μάλιστα ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα μέλος της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε αυτό τον φόβο.

"Με ανησυχεί πραγματικά το γεγονός πως τα πολιτικά πάθη είναι εκτός ελέγχου και έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια της κοινής λογικής. Δεν ξέρω πώς θα συμβεί, πότε θα συμβεί ή ποια πορεία θα πάρει, αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει έκρηξη εδώ. Για αυτό είμαι σίγουρος", δηλώνει διαδηλωτής που πήρε μέρος σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι.

Εκτιμά μάλιστα πως όταν μία κοινωνία βρίσκεται κάτω από τέτοια πίεση, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί. "Ακόμα και ένας εμφύλιος πόλεμος", υπογραμμίζει.

Η Helena Smith σημειώνει πως αυτή τη φορά η τρόικα που έρχεται στην Ελλάδα θα βρει μια χώρα που ισορροπεί στην άκρη του γκρεμού, με πολίτες διαιρεμένους όσο ποτέ, εύθραυστη ατμόσφαιρα, με δρόμους που αποτελούν θέατρο οδομαχιών μεταξύ αντιφασιστών και νεοναζί και με συνδικάτα που ετοιμάζονται για μάχες.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι από την άλλη πλευρά εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις γερμανικές εκλογές, θεωρώντας ότι ο κλοιός της λιτότητας και του χρέους θα χαλαρώσει μετά την Κυριακή.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 22, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Guardian για Ελλάδα: Μια διχασμένη κοινωνία σε μια χώρα που παραπαίει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator