ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ JSM ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

0


Έχουμε γράψει πολλές φορές για το πλοίο JSM που παραμένει εδώ και οκτώ μήνες δεσμευμένο στο Λιμάνι του Κιάτου. Αναφερθήκαμε στο ανθρωπιστικό πρόβλημα των μελών του πληρώματος και στις ενέργειες οργανώσεων και συμπολιτών μας ώστε οι άνθρωποι εκεί να μην πεινάνε.

Το πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες έχει πάρει μια άλλη διάσταση.

Ανεβήκαμε ακόμα μια φορά στο πλοίο στις 3 Σεπτεμβρίου 2013.

Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.Το πλοίο έχει γίνει μεσαιωνικό κολαστήριο..

Ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Είναι φυλακισμένοι σε ένα πλοίο το οποίο δεν έχει πλέον ιδιοκτήτη αφού θεωρείται εγκαταλελειμμένο. Ο πλοιοκτήτης δεν έχει επικοινωνήσει ποτέ με κανέναν από την ημέρα του δυστυχήματος που κόστισε την ζωή στον καπετάνιο του ρυμουλκού ΑΡΤΕΜΙΣ V στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Η βρώμα και η μυρωδιά της αποσύνθεσης πάνω στο πλοίο εμποδίζει ακόμα και την αναπνοή.

Το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνο ανθρωπιστικό. Έχει να κάνει και με την υγεία των κατοίκων της πόλης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του πλοίου η κατάσταση του, από πλευράς υγειονομικής ως ολόκληρο σκάφος, και όχι μόνο σε ότι αφορά τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος είναι επαρκής. Το έγγραφο έχει εκδοθεί από την ARAB REPUBLIC OF EGYPT GENERAL QUARANTINE ADMINISTRATION στις 9 Φεβρουαρίου του 2013.

Η ισχύς αυτού του εγγράφου είναι έξι μηνών και προβλέπει παράταση της ισχύος για ακόμα ένα μήνα αν το πλοίο βρίσκεται σε ανοιχτή θάλασσα. Έγγραφο των αρχών της Αιγύπτου στην κατάσταση που ήταν αυτή η χώρα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε καταλαβαίνει πολύ καλά οποιοσδήποτε πόσο σοβαρό είναι...Ακόμα και αν το έγγραφο είναι σωστό, η ισχύς του έχει λήξει.

Αν δεχτούμε και τον επιπλέον μήνα λήγει στις 9 τρέχοντος μηνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η υπόθεση του πλοίου JSM θεωρείται από τις αρμόδιες αρχές, και δεν εννοούμε τις τοπικές, ως "η πλέον δύσκολη υπόθεση" Αξιωματούχοι σε συνομιλία μας ανέφεραν πως .." έχουμε μπλέξει άσχημα"

Το πλοίο δεν μπορεί να φύγει από το λιμάνι του Κιάτου. Η συνεννόηση των Ελληνικών αρχών με τις Αρχές της Μολδαβίας, στην σημαία της οποίας ανήκει το πλοίο, είναι απολύτως αδύνατη. Η αρχές της Μολδαβίας χρειάζεται να εκδώσουν ένα Πιστοποιητικό ελάχιστης παρουσίας προσωπικού στο πλοίο για την φύλαξη του ( ένα ή δύο άτομα, ώστε να μπορέσουν να αποχωρήσουν οι υπόλοιποι από το πλοίο ).

Η ένταση που υπάρχει μεταξύ των μελών του πληρώματος, λόγω της κατάστασης που έχουν περιέλθει, οδήγησε στην απόφαση τους ή να φύγουν όλοι ή κανένας. Δοκιμάσαμε και εμείς να επικοινωνήσουμε με το Προξενείο στην πρεσβέια της Μολδαβίας στον αριθμό 2106990972 αλλά υπήρχε μόνον τηλεφωνητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία που έχει το ρυμουλκό ARTEMIS V έχει προσλάβει φύλακα συμπολίτη μας για να εμποδίσει το JSM αν τυχόν προσπαθήσει να αποπλεύσει.

Το πλοίο είναι γεμάτο κατσαρίδες. Φυσικά κανένας δεν έχει μετρήσει τα ποντίκια που υπάρχουν στα αμπάρια. Μυοκτονία δεν θα γίνει αφού ο λαβύρινθος της νομοθεσίας δεν προβλέπει άμεσα κάτι τέτοιο και ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών προς την πόλη δεν αποκλείεται καθόλου.

Οι τουαλέτες του πλοίου είναι χώρος αναπαραγωγής μικροβίων πάσης φύσεως και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται

Στο φαρμακείο που είναι και χώρος πρώτων βοηθειών για το πλήρωμα δεν υπάρχει κανένα φάρμακο. Όσα υπάρχουν είναι ληγμένα εδώ και καιρό

Σε περίπτωση πυρκαγιάς στο πλοίο το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο αφού είναι αδύνατον να κατασβεστεί.

Ο Λιμενικός σταθμός του Κιάτου έχει κάνει όλες τις ενέργειες που τον αφορούν, ως προς την νομοθεσία. Οι προϊστάμενες Αρχές του Λιμενικού σταθμού είναι πλήρως ενημερωμένες για την κατάσταση. Η ανταπόκριση τους, από όσα μπορούμε να δούμε αφού το πλοίο και το πλήρωμα παραμένει στο λιμάνι, δεν είναι επαρκής για να λυθεί το πρόβλημα.

Από πλευράς Λιμενικού ταμείου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυώνος ουδεμία πράξη.

Ούτε ανθρωπιστική. ούτε κατά τον νόμο και την υποχρέωση της. Κάνουν όλοι πως δεν καταλαβαίνουν ....

Θα μπορούσαν μεταξύ άλλων να πάρουν απόφαση να μεταφέρουν τους ανθρώπους του πληρώματος σε ένα δημοτικό χώρο έτσι ώστε να έχουν τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

Στο βίντεο θα δείτε ποια είναι οι κατάσταση στο πλοίο και θα ακούσετε τον καπετάνιο να περιγράφει γλαφυρά επικοινωνία που είχε με την οικογένεια του.

Στις φωτογραφίες φαίνεται με λεπτομέρειες η εξαθλίωση που ζουν τα μέλη του πληρώματος και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πλοίο.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ JSM ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator