ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ"

0


Όταν τον Απρίλιο του 2013 υποβλήθηκαν ο ΜΠΕ της Ολυμπίας Οδού προς έγκριση από το Περιφ/κό Συμβούλιο Πελοπ/σου που προβλεπόταν έξι νέες χωροθετημένες λατομικές θέσεις επι της Κορινθίας και πλησίον της Ολυμπίας Οδού, προς μεγαλύτερη μείωση του κόστους μεταφορών –Ο Οικοσύλκο κάθε μήνα με νέα επιστολή-δημοσίευμα, ζητούσε από τον Περιφερειάρχη κο. Τατούλη να ορισθούν οι νέες λατομικές ζώνες στην Ορεινή Κορινθία για να μην καταστραφούν 

Σε όλα τα δημοσιεύματα απαιτήσαμε τα παρακάτω από το αρμόδιο Υπουργείο για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα της πεδινής Κορινθίας πλησίον της Ολυμπίας Οδού προκειμένου να απομακρυνθούν οι καταστροφές από τις λατομικες ζώνες 

Στο τέλος Ιουλίου συζητήθηκε το θέμα έγκρισης ΜΠΕ για την Ο.Ο και αποδείχθηκε ότι η εκπρόσωπος του Υπουργείου μηχανικός κα Καυμενάκη εισηγήθηκε την αλλαγή στην χωροθέτηση τψν λατομικών ζωνών όχι στην Ο.Ο αλλά σε υψηλές ορεινές Κορινθιακές ζώνες.

Ταυτόχρονα απαιτήσαμε στοιχειώδεις κανόνες που θα έχουν συγκεκριμένες οδηγίες.

1) Οι περιφέρεις να απορρίψουν τη μελέτη της Ολυμπίας Οδού και να απαγορεύσουν τη λήψη υλικών από τους "δανειοθαλάμους" όπως χαρακτηρίζεται το ξεκοίλιασμα των ποταμών για την και οι λατομικές ζώνες της Δυτικής Κορινθίας να γίνουν όχι κοντά στην Ολυμπία Οδό αλλά πίσω από τα υψώματα για να μην καταστραφεί η αισθητική της πανέμορφης περιοχής.

2) Η περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας να χωροθετήσει λατομικές ζώνες μακριά από την Ολυμπία Οδό που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες κατασκευής της Ν.Ε.Ο.Η Βόρεια Πελοπόννησος γεωλογικά αποτελείται από πετρώματα που είναι κατάλληλα για όλα τα τεχνικά έργα.

3) Για τα λειτουργούντα και προβλεπόμενα νέα- βάσει της μελέτης-λατομείας της Δυτικής Κορινθίας σε ορεινές περιοχές, να αυξηθεί το κόστος περιβαλλοντικής αποκατάστασης τουλάχιστον στο διπλάσιο, να υποχρεωθεί η εταιρεία να συντηρεί την περιβαλλοντική αποκατάστασή τους για δέκα χρόνια όταν πλέον θα μπορούν μόνα τους να αναπτυχθούν τα αναδασωτέα δενδρίλλια και με "ρήτρες όπως ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία". 

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του περιφ/κου Συμβουλίου Πελοπ/σου ευχαριστούμε τον κο. Τατούλη για την άμεση ικανοποίησή μας για την μεταφορά τψν λατομικών θέσεων στην ορεινή Κορινθία. 

Σε ότι αφορά το μεγάλο έγκλημα της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την φοβερή εκμετάλλευση των "δανειοθαλάμων" των ποταμών που οι τεράστιες επιπτώσεις θα επέλθουν σε όλες τις υποδομές και παραλιακές αστικές περιοχές από τις επείγουσες διαβρώσεις, κατά εκατομμύρια αμμοχάλικου που θα εξαφανίσει την υπάρχουσα ακτή θα προσφύγουμε στο Σ.Τ.Ε και στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Βασ. Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 08, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator