Η δίωξη της ΧΑ για κατάλυση του πολιτεύματος, ανοίγει τη συζήτηση για το ίδιο το πολίτευμα

0


Το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθειά του να διαλύσει τη ΧΑ, προβαίνει συνεχώς σε διάφορες βεβιασμένες και μάλλον λανθασμένες κινήσεις. Το τελευταίο που κάνει μόλις τώρα, είναι να κατηγορεί τη ΧΑ για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος.

Το τι θα κάνει το πολιτικό σύστημα με τη ΧΑ και για το εάν θα καταφέρει να αποδείξει τις κατηγορίες, σύμφωνα με το άρθρο 134 ΠΚ, είναι πλέοναρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Εκείνο όμως που είναι αρμοδιότητα δική μας, (δηλαδή του λαού, ως ανώτατου κυρίαρχου οργάνου του κράτους), είναι η ποιότητα του πολιτεύματος που έχουμε. Αφού λοιπόν από μόνο του το πολιτικό σύστημα βάζει στο κέντρο του δημοσίου διαλόγου τον κίνδυνο κατάλυσης του πολιτεύματος, αυτό ανοίγει αυτόματα τη συζήτηση σχετικά με το ίδιο πολίτευμα. Χωρίς λοιπόν να το συνειδητοποιήσει, μόνο του το πολιτικό σύστημα άνοιξε τη συζήτηση για το πολίτευμα.

Θα πρέπει επομένως, να συζητήσουμε όλοι μας για το εάν αυτό το πολίτευμα που έχουμε: 1) είναι ολιγαρχικό ή δημοκρατικό, 2) συνέβαλε ή όχι στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, και 3) για το εάν θα πρέπει να πάμε προς πιο δημοκρατικό πολίτευμα ή θα μείνουμε στο ίδιο. Εκεί που έφτασε η χώρα, δεν μπορεί να μείνει τίποτα εκτός συζήτησης και κριτικής. Όλα πρέπει να συζητηθούν.

Αν δεν συζητήσουμε ούτε αυτό, ούτε τώρα, τότε πια θα είμαστε άξιοι των δεινών που ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς.

Πέτρος Χασάπης
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η δίωξη της ΧΑ για κατάλυση του πολιτεύματος, ανοίγει τη συζήτηση για το ίδιο το πολίτευμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator