Γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο

0


Το άγαλμα του Λένιν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας γκρέμισε ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών, στο πλαίσιο της μεγάλης σημερινής αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Το άγαλμα του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης συγκέντρωσε το μένος των διαδηλωτών, καθώς πλέον θεωρείται σύμβολο της πρόσδεσης της σημερινής Ουκρανίας στη γειτονική Ρωσία.

200.000 Ουκρανοί στους δρόμους

Παράλληλα, σε 200.000 υπολογίζονται οι Ουκρανοί διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.

«Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θέλουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη για όλο τον κόσμο», είπε ένας 52 χρονος διαδηλωτής.

Η αντιπολίτευση ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, και για σήμερα ήλπιζε να κινητοποιήσει ακόμα και ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator