Κορινθιακή εταιρεία κατασκευάζει και τοποθετεί τζάμια και καθρέπτες στην πόλη του γυαλιού, την Βενετία !!!

0


Η είδηση αφορά ένα ιδιαίτερο project, την αναπαλαίωση του PALAZZO PAPADOPOLI και την μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με Spa. Ένα παλάτι του 16ου αιώνα που ορθώνεται μπροστά στο Grande Canale της Βενετίας μόλις 150 μέτρα από την πασίγνωστη γέφυρα Rialto.Διακοσμημένο από τους Gian Batista Tiepolo και Michelangelo Guggenheim σε ενετικό νεο-αναγεννησιακό ρυθμό και Rococo αρχιτεκτονική φιλοξένησε τον Δόγη και τους Συμβούλους της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας σε σημαντικές συγκεντρώσεις.

Η εταιρεία ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ έπρεπε να πραγματοποιήσει τα άκρως απαιτητικά σχέδια της ομάδας αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών του Studio R & S (Claudio Rebeschini) της Denniston International (David Schoonbroodt) και της RVBlue Nicosia (Ria Vogiatzi).

Οι γυάλινοι εσωτερικοί τοίχοι των δωματίων σχεδιάστηκαν να έχουν την όψη λευκής βενετσιάνικης ταπετσαρίας αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να επιδεικνύουν το μοντέρνο στυλ της σύγχρονης κατασκευής. Για την υλοποίηση των σχεδίων επιλέχθηκαν υαλοπίνακες extra clear οι οποίοι επεξεργάστηκαν ως tempered και laminated. Η όψη της Βενετσιάνικης ταπετσαρίας ύστερα από την πρόταση του κ. Παναγιώτη Κιούση αποτυπώθηκε με την τελευταίου τύπου τεχνική της ψηφιακής εκτύπωσης επάνω στο ίδιο το κρύσταλλο. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε την ομάδα των αρχιτεκτόνων οι οποίοι βρήκαν σε αυτήν την πρόταση τη λύση της εφαρμογής των σχεδίων.

Η εκτύπωση του εξαιρετικά λεπτομερούς σχεδίου, η μεταφορά των 280 τεμαχίων κρυστάλλων και 320 τεμαχίων καθρεπτών με πλωτά σκάφη διαμέσου των καναλιών της Βενετίας, η στήριξη στο σημείο τοποθέτησης με κρυφά κανάλια στην τοιχοποιία και στο δάπεδο, η απαιτούμενη ενιαία όψη των γυάλινων κατασκευών, η επιλογή των ανοξείδωτων εξαρτημάτων και η ειδική κατασκευή των χειρολαβών ήταν μερικές μόνο από τις αντικειμενικές δυσκολίες του έργου.

Η δοκιμαστική σουίτα ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Στην συνέχεια κατασκευάστηκαν τα εκτυπωμένα κρύσταλλα στην Ελλάδα, μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν έως τον Μάρτιο του 2013.

Ολοκληρώθηκαν οι καθρέπτες στις σουίτες και στους κοινόχρηστους χώρους, πάνω σε ειδικά σχέδια των αρχιτεκτόνων τα οποία περιελάμβαναν καθρέπτες τύπου 6 χιλιοστών extra clear με μπιζωτέ και αμμοβολή για να είναι αποδοτικός ο κρυφός led φωτισμός.

Ιδιαίτερη είναι η συμβολή της ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ σε ότι αφορά την υάλωση των 120 χειροποίητων επίπλων. Σχεδιασμένα όλα μοναδικά, ένα προς ένα, για τις σουίτες και τους κοινόχρηστους χώρους, από καθρέπτες και κρύσταλλα extra clear. Μονταρισμένα με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, ολοκληρώνουν την εικόνα της επίπλωσης.

Μια ακόμα συμμετοχή της ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ είναι η κατασκευή ενός αλεξίσφαιρου στεγάστρου εξολοκλήρου από γυαλί, διαστάσεων 12 μέτρα X 4 μέτρα το οποίο στηρίζεται σε γυάλινες δοκούς.

Το grand opening του AMAN CANAL GRANDE VENICE πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013.









Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κορινθιακή εταιρεία κατασκευάζει και τοποθετεί τζάμια και καθρέπτες στην πόλη του γυαλιού, την Βενετία !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator