ΔΗΜΟΣΙΟΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΛΥΦΟΝΤΑΣ (Εξ ανάγκης ή από συνειδητή επιλογή;)

0


Η Κορινθιακή δημοσιογραφία είναι ένας τίτλος απολύτως αδόκιμος.

Τα τελευταία 20 χρόνια η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ εξέλειπε από την Κορινθία σε επίπεδο τοπικό. 

Η έναρξη της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους που είχαν ή χρήματα ή πολιτική διασύνδεση να οργιάσουν ιδρύοντας Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς με διαδικασίες απόλυτα αδιαφανείς.

Αυτοί οι ορισμένοι "ιδιοκτήτες" εργοδότησαν όποιον είχε ροπή στην διαπλοκή, την εύκολη μαύρη αμοιβή, και στο σκύψιμο του προσκυνήματος. 

Άνθρωποι παντελώς άσχετοι βαφτίστηκαν δημοσιογράφοι σε μία νύχτα και άρχισαν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη όπως βόλευε το αφεντικό που με τη σειρά του έδινε οδηγίες σύμφωνα με τις υποδείξεις του πολιτικού που βρήκε νέα λύση για να ποδηγετεί τους Κορίνθιους και με αυτό το νέο και δημοφιλές παιχνίδι. 

Το χρήμα άφθονο και κατάμαυρο έμπαινε στο ταμείο του "καναλάρχη" και μερικά ψίχουλα κατέληγαν και στις τσέπες των νεόκοπων "δημοσιογράφων".

Πλήθος οι υποψήφιοι που ήθελαν να βγουν στο γυαλί και στα μικρόφωνα και η μηχανή δούλευε υπερωρίες.
Να ο υποψήφιος Νομάρχης, να ο υποψήφιος Δήμαρχος, ο υποψήφιος Βουλευτής και όλος ο καλός κόσμος που ντε και καλά έχει άποψη και θέλει να πληρώσει για να την πει στο κανάλι ή για να την γράψει η "εφημερίδα". 

Μ αυτά και μ αυτά λίγα χρόνια αργότερα, μερικοί αποφάσισαν και είπαν μόνοι τους ο ένας στο άλλον, ότι είναι φίρμες, ιέρειες και κυρίες της Κορινθιακής δημοσιογραφίας, δυνατές πένες, και διάφορα άλλα εντυπωσιακά, και επέβαλλαν μη έχοντας κανέναν ανταγωνισμό την παρουσία τους στα μικρόφωνα και τις οθόνες. 

Με ιδιαίτερη δραστηριότητα σε κάθε προεκλογική περίοδο έκοβαν ταρίφα σε κάθε υποψήφιο που ως βλάκας πλήρωνε για να του πάρουν συνέντευξη ή ντε και καλά να παρουσιάσει το σχέδιο του και τι θα κάνει άμα εκλεγεί. Το παιχνίδι ήταν απλό και θεσμοθετημένο τόσο όσο να κρατά καλά ως τις μέρες μας.

Όλοι οι "δημοσιογράφοι" πέρασαν από όλα τα "κανάλια" και συνεχίζουν να περνούν. Όλοι αναφέρονται ως πρωτοπόροι στα "βιογραφικά" τους. 

Πρώτοι έκαναν την μεγάλη "αποκάλυψη" πρώτοι έκαναν το άλλο "μεγάλο" θέμα. Φυσικά χωρίς να υπάρχει ούτε αποκάλυψη ούτε μεγάλο θέμα. πάντα με την τακτική ίσα η βάρκα ίσα τα νερά.
Στο τέλος πίστεψαν και οι ίδιοι ότι είναι δημοσιογράφοι. 

Στις μέρες μας έχουν προσθέσει στην δραστηριότητα τους και τις "ενημερωτικές" ιστοσελίδες όπου αναπαράγουν τα δελτία τύπου που τους στέλνουν οι διάφοροι και αναδημοσιεύοντας ότι τους χτυπάει ως καλό στο μάτι από το διαδίκτυο. 

Το ρεπορτάζ είναι άγνωστη δραστηριότητα για τους ταγούς αυτούς της ενημέρωσης, και επιτυχία θεωρούν όταν εξασφαλίσουν μια συνέντευξη θυμιατήρι από όποιον τους πληρώνει.

Επαίρονται και ακκίζονται μεταξύ τους τάχα μου διαφωνώντας και τάχα μου ξέρουν πράγματα ο ένας για τον άλλο. 

Αηδίασα και μόνο που τα σκέφτηκα και έγραψα μέχρι εδώ…
Άμα θιχτεί κανένας θα συνεχίσω. 
Το ερώτημα εξ ανάγκης ή από συνειδητή επιλογή είναι αυτό που κυρίως με προβληματίζει.



Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ parakato


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κανάλια της εξάρτησης
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΗΜΟΣΙΟΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΛΥΦΟΝΤΑΣ (Εξ ανάγκης ή από συνειδητή επιλογή;)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator