Κατάντια ΠΑΣΟΚ. Το σέρνουν στα δικαστήρια οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του

0


Σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους υπερημερίας καλείται να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από αγωγή των απλήρωτων εργαζομένων του, που εργάζονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, λαμβάνοντας θεωρητικά μόνο τα 2/5 του μισθού τους.

Σύμφωνα τα όσα ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, το ΠΑΣΟΚ επέβαλε μονομερώς την 1η Απριλίου 2013, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας των δύο ημερών την εβδομάδα (με 8ωρη απασχόληση) μέχρι την εκπνοή του 2013 (31.12.2013). Μάλιστα, το νέο καθεστώς περιλαμβάνει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Το κόμμα της συμπολίτευσης προβάλλει ως αιτία τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και την καθυστέρηση καταβολής της, ενώ το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση χαρακτηρίζει «παράνομη και καταχρηστική» την εκ περιτροπής εργασία που επιβλήθηκε μονομερώς.

Επιπλέον, στις αγωγές θα γίνεται αναφορά στις απολύσεις που προηγήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ πριν από 6,5 μήνες, οπότε ζητήθηκε από τους υπό απόλυση εργαζομένους να υπογράψουν ότι έλαβαν πλήρη αποζημίωση, ενώ στην πραγματικότητα θα ελάμβαναν τη μισή.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κατάντια ΠΑΣΟΚ. Το σέρνουν στα δικαστήρια οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator