ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ;;; - 2.8 εκατομμύρια από τον Βενιζέλο στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας !!!

0


Πρόκληση ακόμη και σήμερα από το υπουργείο εξωτερικών που με τον νόμο 3566/2007 συνεχίζει να χορηγεί χρήματα για λόγους όπως θα διαπιστώσει κανείς στο άρθρο 163, για εθνικές δαπάνες και διεθνείς υποχρεώσεις .

Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο υπουργός εξωτερικών Ε.Βενιζέλος συνεχίζει να χρηματοδοτεί τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας και μάλιστα σε εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης για την Ελλάδα , με 2,871,085,00€ και μάλιστα ως σύνολο τακτικής συνεισφοράς της χώρας μας στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως ακόμη και σήμερα με νόμους την εποχή που η Ελλάδα δεν είχε ακόμη βρεθεί αντιμέτωπη με την κρίση ,υπουργεία όπως το εξωτερικών με πρόφαση διεθνής συμβάσεις και εθνικές υποχρεώσεις συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να λειτουργούν σε μια χώρα μεγάλης οικονομικής ευρωστίας . 

Δίνει σχεδόν 3εκ.ευρώ σε έναν διεθνή οργανισμό ,την ώρα που η ελληνική παιδεία πάσχει από έλλειψη χρημάτων ,οι περιφέρειες της χώρας δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρηματοδοτούμενα δρομολόγια από ιδιώτες για μαθητές απομακρυσμένων περιοχών ,την ώρα που οι δήμοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τα προγράμματα δια βίου μάθησης ,που καθαρίστριες και επιστάτες απολύονται ,και τέλος που ακόμη και σήμερα σχολεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να θερμάνουν τα κτίρια ακόμη και σε περιοχές με -20 βαθμούς όπως είναι η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας .

Είναι λοιπόν ώρα να εξορθολογήσουμε όλες τις δαπάνες μας και να επανασχεδιάσουμε ακόμη και την συνεισφορά μας μέσω διεθνών συμβάσεων. Αν αυτό δεν γίνει με εθνικό σχεδιασμό θεωρώ πως θα χρηματοδοτούμε διάφορους Διεθνής Οργανισμούς όπως αυτός της Γαλλοφωνίας αλλά τα ελληνόπουλα θα αδυνατούν να διδαχτούν και να λαμβάνουν ελληνική παιδεία .

Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας

O Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (γαλλικά: Organisation internationale de la Francophonie) είναι ένας διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών και κυβερνήσεων, με έδρα το Παρίσι. Γενικός Γραμματέας είναι από το 2002 ο Σενεγαλέζος Αμπντού Ντιουφ. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου του 1970. Το σύνθημα του οργανισμού είναι égalité, complémentarité, solidarité (Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη). Τα κοινά στοιχεία της Γαλλοφωνίας είναι η γαλλική γλώσσα και οι αξίες που αντιπροσωπεύει όπως είναι η πολιτιστική ποικιλομορφία, η πολυγλωσσία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Διεθνής Οργανισμός της Γαλλοφωνίας, δραστηριοποιείται στους χώρους της διεθνής πολιτικής, και της πολυμερούς συνεργασίας και συντελεί στην εδραίωση της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της διαρκούς ανάπτυξης. Αποτελείται από διάφορους λαούς οι οποίοι πέρα από τις διαφορές τους, τρέφουν μια κοινή πολιτική και πολιτιστική φιλοδοξία: να δημιουργήσουν αληθινά κράτη δικαίου και να προάγουν τη γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία. H οικονομική αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Γαλλοφωνίας έχει αντίστοιχη σημασία, όπως επισημαίνει ο κ. Αμπντού Nτιουφ , με την πολιτική αλληλεγγύη. Μεταξύ των 40 φτωχότερων χωρών του κόσμου, οι μισές είναι γαλλόφωνες.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 25, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ;;; - 2.8 εκατομμύρια από τον Βενιζέλο στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator