Νέος μεγάλος σεισμός στη Κεφαλονιά - 6,1 R (video)

0


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 ρίχτερ (Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας) σημειώθηκε στις 05.08 το πρωί της Δευτέρας στην Κεφαλονιά.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έκανε λόγο για 5,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου (14.9χλμ Βορειοδυτικά από Κεφαλονιά - Ληξούρι), με εστιακό βάθος 5-10 χλμ.
Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Το ίδιο μέγεθος δίνει και το Emsc.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, είχε μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του inkefalonia.gr, από τη δόνηση έχουν πέσει μάντρες που οδηγούν στην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Ληξουρίου, ενώ έχει αποκολληθεί ένα κομμάτι από την προβλήτα στο λιμάνι του Ληξουρίου.
Υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν στην προσπάθεια του κόσμου να βγεί από το σπίτι του ή από πτώσεις αντικειμένων.


Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέος μεγάλος σεισμός στη Κεφαλονιά - 6,1 R (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator