Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου

0


Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων», εκφράζουμε ομόφωνα την έντονη αντίθεσή μας για την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου σε απλό Λιμενικό Τμήμα.

Ο Λιμενικός Σταθμός Κιάτου αστυνομεύει μια μεγάλη περιοχή του νομού Κορινθίας, στην οποία εντάσσεται και ο χώρος ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων, ήτοι ο λιμένας Κιάτου, το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου όπου ελλιμενίζονται ετήσια πάνω από 230 σκάφη και η χερσαία ζώνη λιμένα Κιάτου, στην οποία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός καταστημάτων και διέρχονται καθημερινά πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Κατά τους θερινούς μήνες οι παραλίες της περιοχής αποτελούν πόλο έλξης και ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται. Την ίδια περίοδο παρατηρείται σημαντική τουριστική κίνηση και διέλευση τουριστικών σκαφών, καθώς το λιμάνι του Κιάτου αποτελεί το μοναδικό λιμάνι από την Κόρινθο έως την Πάτρα όπου μπορούν να ελλιμενιστούν με ασφάλεια διερχόμενα σκάφη. Συχνά έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εγκληματικών – παραβατικών συμπεριφορών. Η αποδυνάμωση του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου και ο υποβιβασμός του σε Λιμενικό Τμήμα θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην θαλάσσια και χερσαία ζώνη. 

Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε απαραίτητη την ενίσχυση του ήδη υποβαθμισμένου Λιμενικού Σταθμού Κιάτου και την ενδυνάμωσή του τόσο με κατάλληλο στελεχειακό δυναμικό όσο και με τα απαραίτητα χερσαία και πλωτά μέσα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και η προστασία και επιτήρηση των θαλάσσιων ακτών. 
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 04, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator