Πως ο Σκουρλέτης θα πηγαίνει φούντα από τον λαχανόκηπο στον φυλακισμένο ΓΑΠ!

0


Έτοιμος είναι ο Πάνος Σκουρλέτης να πηγαίνει ζωνιανή φούντα από τον λαχανόκηπό του στα Ζωνιανά στους εγκλείστους στον Κορυδαλλό Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και όχι μόνο για τα μνημόνια που υπέγραψαν!
Τόσο η σχετική δήλωση του Τσίπρα όσο και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλουν τα γουνάκια που έρχονται.

"Σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα οι δύο συνεισηγητές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξετάζουν το ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες με Μνημόνιο.

Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η παρουσία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα καθυστέρησε.

Δυστυχώς η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση.

Η παρουσία της Επιτροπής στην Ελλάδα θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ευρύτερη δυνατότητα διαλόγου αλλά και από μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές και κατανοητές διεθνώς όλες οι πτυχές της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης.

Όλες οι πτυχές των θεσμικών αντιδημοκρατικών εκτροπών που συνέβησαν για να επιβληθεί η καταστροφή του μνημονίου στην Ελλάδα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής.

Εξαντλούμε τις θεσμικές δυνατότητές μας στην προσπάθεια να συμβάλουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, στο έργο των δύο συνεισηγητών. Για το λόγο αυτό:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Στρασβούργο, τους ζητήσαμε την παράταση της διάρκειας της έρευνάς τους. Τους ζητήσαμε να αποσυνδεθεί η όλη διαδικασία από την προεκλογική συγκυρία στην Ευρώπη.

Αλλά και για να μπορέσουν να εμβαθύνουν το έργο τους, τους ζητήσαμε να καλέσουν κάθε εμπλεκόμενο, πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο, με άνεση χρόνου.

Για τη διευκόλυνση του έργου τους, τους παραδώσαμε τη «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου που επεξεργαστήκαμε και η οποία αποτυπώνει με λεπτομέρεια την έκταση και το βάθος της ανθρωπιστικής κρίσης από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Καταθέσαμε, επίσης, σειρά τροπολογιών στο σχέδιο της Έκθεσης που υπέβαλαν οι δύο συνεισηγητές.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φανερό ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας.

Γι αυτό και προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα.

Σύντομα, όμως, η επόμενη κιόλας Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν.

Το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση.

Ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση.

Και θα το πράξουμε."

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να περάσει από την Ελλάδα τράνζιτ και εν κρυπτώ τους δύο συνεισηγητές της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση του ρόλου και της λειτουργίας της τρόικας στις τέσσερις μνημονιακές χώρες και βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα.

Η σημερινή κυβέρνηση τρέμει το φως. Τρέμει για τη δεδηλωμένη, κάθε μέρα στη Βουλή. Δεν μπορούσε να αποφύγει την παρουσία τους στην ελληνική Βουλή. Γι’ αυτό, την υποβάθμισε.

Στην αρχή, με τη βοήθεια του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ανέβαλε την έλευσή τους για να μη χαλάσει τη φιέστα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση απέρριψε στην πράξη το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις 27.12.2013, για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους δύο συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές σε πλήρη σύνθεση. 

Αντίθετα με την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής.

Διαβεβαιώνουμε ότι, μετά τις εθνικές εκλογές, η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, για να διερευνηθεί η αλήθεια σε σχέση με την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο της τρόικας και να αποδοθούν ευθύνες, όπου ανήκουν. Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση.

ΙΙ. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η κυβέρνηση απαντά στα ερωτήματα της Επιτροπής διά του αρμοδίου υπουργού των Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Είναι λιγότερο επικριτική προς το Μνημονίο απ’ ό,τι το ίδιο το ΔΝΤ με τη δημόσια αυτοκριτική του για αστοχία πολιτικής λόγω υποεκτίμησης του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, αλλά και του ίδιου του σχεδίου της έκθεσης στο ερωτηματολόγιο του οποίου απαντά. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύει, για μία ακόμα φορά, ότι δεν σύρθηκε στο Μνημόνιο. Επέλεξε το Μνημόνιο, γιατί πιστεύει στη σκοπιμότητα των πολιτικών της λιτότητας, της απορρύθμισης των αγορών και της ιδιωτικοποίησης με «κόκκινο χαλί» των πάντων, όπως-όπως και όσο-όσο, που αυτό επιβάλλει. Από το περιεχόμενο των απαντήσεων του κ. Στουρνάρα είναι προφανές πως θεωρεί ως «success story» και μόνον την ύπαρξη του Μνημονίου.

Παράλληλα, όμως, με τον τρόπο που απάντησε στο ερωτηματολόγιο των δύο συνεισηγητών, η κυβέρνηση εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τόσο για την οργανωμένη διολίσθηση προς το πρώτο Μνημόνιο όσο και για την πρωτοφανή επιβολή στο Κοινοβούλιο της εν λευκώ εξουσιοδότησης προς τον τότε υπουργό Οικονομικών για την αποδοχή του Μνημονίου. Προφανώς, διότι η συνοχή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, κάθε μέρα που περνά, κρέμεται από μια όλο και πιο λεπτή κλωστή, προηγείται της αλήθειας. Έτσι, όμως, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ενταφιάζει στην πλήρη ανυποληψία τα Ζάππεια που εκείνος αριθμούσε, ως αυτό που πραγματικά ήταν – φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Απαντώντας στην ερώτηση 2 του ερωτηματολογίου, η κυβέρνηση, δια χειρός Στουρνάρα, ομολογεί – επιτέλους και γραπτά – την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού με το ψέμμα της «επαναδιαπραγμάτευσης». Την προεκλογική «επαναδιαπραγμάτευση» αντικατέστησε μετεκλογικά η «επιτάχυνση», όπως, άλλωστε, πολλές φορές έχει επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει, συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας: «Ανέλαβα καθήκοντα Υπουργού Οικονομικών στις 5 Ιουλίου 2012 στην τρικομματική Κυβέρνηση, που έθεσε ως κεντρικό στόχο την επιτάχυνση [σημ: δικά μας τα έντονα γράμματα] της εφαρμογής του Δεύτερου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, το οποίο είχε εγκριθεί τον Μάρτιο 2012 για την περίοδο 2012-2014».

Το μόνο στοιχείο αυτοκριτικής της κυβέρνησης εντοπίζεται μόλις στο τέλος των απαντήσεών της. Ορθότατα επισημαίνει την αποσταθεροποίηση στην οικονομία από δηλώσεις «διαφόρων παραγόντων» για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit). Προφανώς, στους «διάφορους παράγοντες» ο κ. Στουρνάρας περιλαμβάνει και το σημερινό πρωθυπουργό, ο οποίος πρωτοστάτησε σ’ αυτή τη μαύρη προπαγάνδα που εμπλουτίστηκε με λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με συνεχείς δηλώσεις, αλλά και τηλεοπτικά σποτ, κυρίως στο διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.

ΙΙΙ. ΜΕΤΕΩΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Στην παράγραφο 24, σελ.9, του σχεδίου έκθεσης, οι δύο συνεισηγητές υπογραμμίζουν ότι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, «ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ έχει αυξηθεί απότομα σε όλες τις χώρες που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα». Επειδή, οι ίδιοι, στην παράγραφο 2, εντοπίζουν τη «“μη βιωσιμότητα” των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας» ως το βασικό αίτιο για την υιοθέτηση του Μνημονίου, παραμένει το ερώτημα εάν σήμερα, με το λόγο δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ στο 176%, δηλαδή, περίπου, κατά 50% αυξημένο σε σύγκριση με το 2009, οι δύο συνεισηγητές θεωρούν το δημόσιο χρέος της χώρας βιώσιμο.

Εάν όχι, ποια εκδοχή προκρίνουν οι ίδιοι για την οριστική και αποτελεσματική αποκατάσταση της βιωσιμότητάς του: τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησής του, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup στις 27.11.2012, με παραμετρικές αλλαγές στο προφίλ του (περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, κλπ) ή την οργανωμένη διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας του και «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, ως μέρους ευρύτερης λύσης για την υπερχρέωση της Ευρωζώνης – ενδεχομένως στο πλαίσιο μιας «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος»;

Στην παράγραφο 35, σελ. 10, οι δύο συνεισηγητές επισημαίνουν ότι η δημοκρατική λογοδοσία της τρόικας στις μνημονιακές χώρες είναι μεν εκ προοιμίου ανεπαρκής, ωστόσο «ποικίλλει μεταξύ των χωρών, ανάλογα με τη βούληση των εθνικών αξιωματούχων». Πως αξιολογούν τη βούληση των Ελλήνων αξιωματούχων και το επίπεδο δημοκρατικής λογοδοσίας της τρόικας στην Ελλάδα.

Στην παράγραφο 2, σελ. 6, του σχεδίου έκθεσης, οι δύο συνεισηγητές επικαλούνται τα εκ των υστέρων αναθεωρημένα στατιστικά στοιχεία για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2009. Γνωρίζουν οι δύο συνεισηγητές ότι ανώτατα στελέχη της τότε Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ) έχουν τεκμηριωμένα αμφισβητήσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των στοιχείων αυτών – ότι, δηλαδή, τα θεωρούν σκόπιμα διογκωμένα; Για ποιο λόγο δεν συναντήθηκαν μαζί τους ή δεν έχει ζητηθεί η αυτοπρόσωπη κατάθεσή τους, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν;

Στην Ελλάδα αποδέκτες του ερωτηματολογίου των δύο συνεισηγητών ήταν ο σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος. Από τους τρεις, μόνον ο κ. Προβόπουλος κατείχε την ίδια θέση την χρονική περίοδο πριν και κατά τη σύναψη του πρώτου Μνημονίου. Για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν οι αρμόδιοι πολιτικοί χειριστές του πρώτου Μνημονίου, δηλαδή ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τους πολιτικούς χειριστές του δεύτερου Μνημονίου, Λουκά Παπαδήμο και Ευάγγελο Βενιζέλο, αντίστοιχα.

Στην παράγραφο 26, σελ. 9, οι δύο συνεισηγητές αντιπαραβάλλουν τους στόχους της πολιτικής του ΔΝΤ (εσωτερική υποτίμηση) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (δημοσιονομική εξυγίανση) [συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «ενώ δεδηλωμένος στόχος του ΔΝΤ στο πλαίσιο των εργασιών συνδρομής του ως μέλους της Τρόικας είναι η εσωτερική υποτίμηση, η Επιτροπή ουδέποτε ενέκρινε σαφώς τον στόχο αυτό» και «επισημαίνει ότι, αντ’ αυτού, ο στόχος στον οποίο εστίασε η Επιτροπή και στις τέσσερις υπό έρευνα χώρες που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα είναι η δημοσιονομική εξυγίανση»].

Θεωρούν οι δύο συνεισηγητές ότι οι καταστροφικές κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών – και ιδιαίτερα η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα – ήταν το αναγκαίο ή αναπόφευκτο κόστος για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στις μνημονιακές χώρες;

Θεωρούν οι δύο συνεισηγητές ότι η υφεσιακή λιτότητα πέτυχε ως συνταγή δημοσιονομικής εξυγίανσης;

Θεωρούν οι δύο συνεισηγητές ότι η Ελλάδα χρειάζεται συνέχιση της λιτότητας με τρίτο Μνημόνιο;


Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πως ο Σκουρλέτης θα πηγαίνει φούντα από τον λαχανόκηπο στον φυλακισμένο ΓΑΠ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator