Τρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση - Άρχισαν τις κωλοτούμπες με ...αυξήσεις φόρων !!!

0


Αίσθηση προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, ο οποίος σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, με τίτλο ««Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», είπε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στην χώρα σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης. Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος είναι ένας εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα». Πάντως, τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, δεν εξήγησαν με ποιον τρόπο θα αυξήσουν τους φόρους, από τα φυσικά πρόσωπα, από το 38% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, στο επιθυμητό 43%. Ο κ. Σταθάκης, περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».

Παράλληλα τόνισε ότι η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη. «Στη Γερμανία δεν άφηναν εύκολα να κλείσουν οι εταιρίες. Υπήρχε μια ενεργητική βιομηχανική πολιτική. Είδαν ότι όσοι κράτησαν τον παραγωγικό ιστό άντεξαν, άρα σκέφτονται και πάλι τη βιομηχανική πολιτική», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό το βήμα της Ε.Ε., η οποία βλέπει και πάλι τη βιομηχανία.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση - Άρχισαν τις κωλοτούμπες με ...αυξήσεις φόρων !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator